NEWS
Ljeto u Funtani

U petak, 5. 11. u 10 sati predstavljanje završetka radova na prvom parkletu u Poreču, u Zagrebačkoj ulici

poreč parklet
03.11.2021. 18:31; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U petak, 5. 11. u 10 sati predstavljanje završetka radova na prvom parkletu u Poreču, u Zagrebačkoj ulici

U petak, 05. 11.2021. u 10.00 sati  u Zagrebačku ulicu u Poreču predstavljanje završetka radova i predstavljanje prvog parkleta u Poreču.

Uspješnom prijavom još jednog „zelenog“ gradskog projekta na Javni poziv u sklopu EU projekta EUKI (Europska Klimatska Inicijativa), Gradu Poreču-Parenzo odobreno je nešto više d 150.000,00 kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta Living Streets. Uz Grad, partneri na projektu su gradska tvrtka Parentium i porečka udruga Zona za poboljšanje kvalitete življenja.  

Nakon niza aktivnosti u sklopu projekta za kraj došao je red za najavljeni parklet u Zagrebačkoj ulici. Parklet označava improviziranu zelenu površinu koja se s pločnika proširuje na kolnik te tako zauzima nekoliko parkirališnih mjesta i stvara više prostora za ljude, pozivajući ih na druženje, odnosno predstavljajući javni prostor dostupan svima. Ova je urbana oprema već popularna u svijetu.

Radovi su privedeni kraju, te će ovaj projekt u petak predstaviti

  • Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić
  • Direktorica gradske tvrtke Parentium Gordana Lalić,
  • predstavnici organizacije Terra Hub, nositelja projekta u Hrvatskoj
  • arhitektica Jadranka Bašić, Blok 1:1
Print Friendly, PDF & Email