NEWS
VALFRESCO sredina

Hrvatski fotosavez: Izložba fotografija „Istra 2021“ u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju

03.11.2021. 18:44; ; Početna / Kultura / Hrvatski fotosavez: Izložba fotografija „Istra 2021“ u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju
2021-11-03_18h43_16

Ljetne foto radionice za djecu i mlade „Istra – ambijent, kulturna baština“ Hrvatski foto savez priređuje u Istri kontinuirano od 1997. godine.
Ovogodišnja radionica okupila je tridesetak sudionika iz Križevaca, Zagreba, Rovinja, Kastva, Bjelovara, Krnice, Valpova i Pule.   

Cjelodnevni intenzivan rad omogućio je sudionicima upoznavanje s kulturnom i prirodnom baštinom Istre, usvajanje novih znanja i vještina u korištenju digitalnih fotoaparata. Snimanje camerom obscurom, izrade fotografija u foto laboratoriju, izrade foto slika, aplikacija na tekstilu te vizualno interpretiranje različitih tema. Osobito je značajno unapređenje socijalnih kompetencija zajedničkim radom i boravkom u uvjetima različitim od uobičajenog. 

Program se ostvaruje kroz samostalan istraživački rad koji nastaje u suradnički pozitivnom okružju generacijski raznovrsne grupe čiji je rezultat zajednički projekt.   

Izložba fotografija „Istra 2021“ biti će otvorena u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju, a u sklopu programa biti će provedene foto radionice za učenike Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja i Osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara. 

Otvorenje je  u petak u 18.00 sati u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju, Trg Brodogradilišta 2

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna