Postavljen novi “ležeći policjac” u srednjim Špadićima, asfaltiranja u naselju Sv. Ana i Červar

pješački prijelaz S. Špadići
04.11.2021. 07:06; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Postavljen novi “ležeći policjac” u srednjim Špadićima, asfaltiranja u naselju Sv. Ana i Červar

Nastavljaju se radovi asfaltiranja i uređenja prometnica, te nogostupa po mjesnim odborima Grada Poreča-Parenzo.

Ovih se dana radovi izvode u mjesnom odboru Veli Maj, konkretno u Srednjim Špadićima. Tamo se vrši postavljanje oborinske odvodnje i asfaltiranje površine od oko 500 metara kvadratnih između bivše državne ceste D75 i kućnih brojeva 39, 41, 43, 47 i 49. Istovremeno na susjednom pješačkom prijelazu između dvije autobusne stanice izrađena je uzdignuta ploha čija je svrha smanjenje brzine tom dionicom bivše D75, te podizanje razine sigurnosti pješaka na tom području.

U istom mjesnom odboru, ali u naselju Sv. Ana kod Červara, u tijeku su pripreme za asfaltiranje prometnice koja vodi prema naselju u duljini od 390 metara. Radovima će asfaltirani pristup dobiti kućni brojevi Sv Ana 18, 19 i 20, te Červar 20.

Radove izvodi pulsko poduzeće Cesta d.o.o. u sklopu ugovora za izvođenje asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta nogostupa i puteva, a Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavit će s investicijama i u sljedećem periodu, prema potrebama stanara i mjesnih odbora.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email