NEWS

U OKVIRU PROJEKTA „VELIKO SRCE VALAMARA“ URUČENA DONACIJA CENTRU „LIČE FARAGUNA“ U LABINU

lice-faraguno
28.11.2016. 12:37; ; Početna / Gospodarstvo / U OKVIRU PROJEKTA „VELIKO SRCE VALAMARA“ URUČENA DONACIJA CENTRU „LIČE FARAGUNA“ U LABINU

Valamar Riviera kroz „Veliko srce Valamara“, kao jedan od osam krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Rivijere, kontinuirano podupire udruge i inicijative u lokalnoj zajednici koje se bave brigom o najugroženijim i najpotrebitijim slojevima društva te ostale aktivnosti u društvu i zajednici čija je vrijednost i potreba neupitna. Unutar ovoga programa ove godine je provedena i istoimena humanitarna akcija s ciljem širenja solidarnosti i pomaganja potrebitim članovima u zajednici tijekom kojega su u svim destinacijama prikupljane donacije za pomoć udrugama, obiteljima, djeci, starijima i nemoćnima te ugroženim skupinama u društvu. Jedna od donacija namijenjena je i potpori radu labinskog Centra „Liče Faraguna“.

Član Uprave Valamar Rivijere Marko Čižmek predstavnicima Centra uručio je donacijski ček u iznosu od 10.000,00 kuna. Ovo nije prvi put kako Valamar pomaže rad Centra – ovog je proljeća donacijama Valamara u dvorištu Centra postavljena sprava za vježbanje primjerena djeci u invalidskim kolicima i sagrađena je nadstrešnica. Istodobno, zaposlenici tvrtke često svojim volonterskim radom pomažu rad Centra.

Dugi niz godina Valamar Riviera brine o tome da svi polaznici naše škole imaju sve što je potrebno kako bi mogli normalno pohađati nastavu. Može se reći da djeca imaju vlastite anđele čuvare. I ova donacija iskoristit će se isključivo kako bi se djeci poboljšali uvjeti za rad i prostor za igru. Učenici i zaposlenici „Liče Faraguna“ Labin zahvaljuju vam od srca!”, izjavila je Elide Juričić, ravnateljica škole.

„Naš je donacijski program pokrenut upravo zbog ljudi i udruga poput vaše, udruga koje čine razliku i pridonose boljitku lokalne zajednice.  U Valamaru smo svjesni truda koji Centar već dugi niz godina ulaže u rad s djecom. I zato mi je iznimna čast stajati ovdje, s vama koji svakodnevno nesebično sudjelujete u brizi za budućnost djece te sam uvjeren da ova donacija dolazi zaista u pravo vrijeme“, izjavio je Marko Čižmek prilikom dodjele donacije.

Centar „Liče Faraguna“ ustanova je koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece s poteškoćama u razvoju. Centar ima devetnaest polaznika koji dolaze s područja grada Labina i okolice te s područja Istarske županije. U ustanovi se svakodnevno odvijaju različite aktivnosti u koje su, osim djelatnika, učenika i roditelja, uključeni i vanjski suradnici, volonteri, kao i građani Labina.

Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz svojih osam važnih krovnih programa DOP-a Valamar se obvezao uložiti ukupno 2,5 % godišnjeg prihoda za projekte i aktivnosti unutar tih programa.

p.r.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email