NEWS
Ljeto u Funtani

Najava iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
28.11.2016. 10:40; ; Početna / Obavijesti / Najava iz POUPa za ovaj tjedan

KINO

Petak, 2.12.2016. i subota, 3.12.2016. u 18,00 sati

GAZDA
Redatelj: Dario Juričan
Žanr: dokumentarni

Gazda je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora. Film je u velikoj mjeri baziran na članku ‘Državni prijatelj broj jedan’ Saše Paparelle, ali i na priči redateljevog oca, Ljudevita Juričana, koji je 40 godina radio kao trgovac u Konzumu. Redatelj je Dario Juričan, scenarij potpisuje Zvonimir Tivon, montažerka je Sandra Mitić, a užu autorsku ekipu čine i Igor Jelinović, Josip Lukić i Luka Sepčić. Film je nastao u produkciji Hrcina, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, zaklade Kultura Nova te putem crowdfunding kampanje.

Petak, 2.12.2016. i subota, 3.12.2016. u 20,00 sati

DOLAZAK
IZVORNO IME: Arrival
REDATELJ: Denis Villeneuve  |  ŽANR: drama, SF, misterija
ULOGE: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg
TRAJANJE FILMA: 116 minuta

Radnja ovog inteligentnog znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska uskoro regrutira doktoricu Louise Banks (Adams), najbolju prevoditeljicu u svijetu, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja (Renner) otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu…

KAZALIŠTE

U četvrtak, 1. prosinca  2016. s početkom u 20 sati održat će se kazališna predstava “Kako život” , u izvedbi Kazališta Moruzgva

Tekst: Nina Mitrović
Režija: Ivan Leo Lemo
Glume: Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, Ana Begić/Ecija Ojdanić
Dramaturgija: Nina Mitrović
Scenografija: Vesna Režić
Kostimografija: Mirjana Zagorec
Asistent redatelja: Robert Orhel
Oblikovanje tona i glazba: Willem Miličević
Oblikovanje svjetla: Elvis Butković

Život u staračkom domu tekao je mirno dok se nije pojavio Andrija Kekez. On ne poštuje pravila, zna sa ženama, uživa u životu. Njegovim dolaskom likovi će propitati same sebe te način na koji žive i vole, a njih troje naći će se usred ljubavnog trokuta.

“Kako život” predstava je o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu. Tamo se i voli i vodi ljubav, i svađa se i miri, čak i tulumari. I tamo se živi. Temeljena je na opsežnom istraživanju i brojnim intervjuima spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva, dat će vam odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

Cijena ulaznice je 50,00 kn, a rezervacije se mogu vršiti na mail: [email protected], do srijede.

 

OBRAZOVNA DJELATNOST:

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Od neformalnih (neverificiranih) jezičnih tečajeva u ponudi su ruski, španjolski i francuski jezik. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

Osim jezičnih programa, upisi su otvoreni i za sljedeće programe osposobljavanja i usavršavanja:

  • – dadilja
  • – njegovateljica
  • – gerontodomaćica
  • – maslinar
  • – računovođa
  • – serviser osobnih računala
  • – operater na računalima
  • – računovodstveno – knjigovodstveni referent

Informacije i upisi na broju telefona 887 -216 ili na e-mail [email protected].


Želite li isprobati novi program za zdravlje i ljepotu žene, uz ritmove latino glazbe, afrojazza, bodybaleta?…dođite na HULAHOOPING!

Nazovite nas na 052 887 216; 091 977 4767 ili dođite ponedjeljkom od 19.15 do 20.15 sati u Učilište (učionica br.1, prvi kat) i srijedom od 19.00 do 20.00 sati u prostore Centra za mlade.


Pučko otvoreno učilište Poreč i dalje vrši upise djece na pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu. U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina.

Program pripremnih razreda vodi Marijana Gulić, po zanimanju profesor glazbene kulture s 15 godišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi.

Rad s grupama održava se u popodnevnim terminima nakon škole.

Sve detaljnije informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216.


Draga djeco, ako imate 6 godina, predškolarci ste i želite pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu, upišite se u GLAZBENI VRTIĆ.

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…

Nastava se održava ponedjeljkom i srijedom od 16.30 do 17.15 sati (učionica br.1, prvi kat Učilišta).

Više informacija dobit ćete na broju telefona 052 887 216 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email