NEWS
Laguna Ironman 800

U nedjelju peta Ribarska fešta u Vrsaru uz folklor, riblje specijalitete i zabavni program

slika4
19.08.2022. 14:23; ; Početna / Slider / U nedjelju peta Ribarska fešta u Vrsaru uz folklor, riblje specijalitete i zabavni program

Peta ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru, u nedjelju 21. kolovoza u 19 sati, a kada ujedno počinje zabavni program. Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, organizirali smo i dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje te nastup Folklornog društva Pazin.

Igre za djecu na temu mora

Najšareniji kutak Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe posjetitelje. Djecu očekuju crtanje, slikanje, izrada akvarija, oslikavanje lica, pecanje ribica i mnogo kreativne zabave koju je za ovu priliku osmislila udruga Birikina. Radionice u dječjem kutku su besplatne, a održavaju se tijekom trajanja fešte od 19 do 22 sata. Ovim putem pozivamo naše najmlađe goste da se uključe na radionice i animaciju na rivi.

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica, ražnjići od lignji, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi, burger od tune ili sabljarke i mnoge druge delicije. Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na petoj ovogodišnjoj fešti pripremati Ante Juran na štandu s plavom ribom. Stoga, dođite i provjerite je li ovogodišnja verzija brodeta zaslužila predznak najboljeg.

Svi meniji prve Ribarske fešte dostupni su na internetskoj stranici: https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Ukoliko želite kušati, pokloniti ili odnijeti kući neku izvornu istarsku deliciju, za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako ćete na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Alfa Time Band i disco-funk atrakcija Groovy Cakes Band

Na pozornici nastupaju Alfa Time Band i poznata klupska disco-funk atrakcija, grupa GROOVY CAKES nastala zahvaljujući iskusnim i vještim glazbenicima te nesvakidašnjem i moćnom ženskom vokalu Berny B. Utjecaje pronalaze u disco, funk, soul i pop glazbi stranih i domaćih izvođača. Doživite lude 70-te, romantične 80-te i nezaboravne 90-te uz riblje specijalitete i pozitivnu atmosferu. Svakako, nastup koji ne želite propustiti!

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email