NEWS

U nedjelju je na Stanciji Becich održano peto kolo Zimske MTB lige Istre i Kvarnera (video)

82868858_2582183218679439_8356672289634254848_n
21.01.2020. 12:40; Učitavanja: 128; Početna / Sport i rekreacija / U nedjelju je na Stanciji Becich održano peto kolo Zimske MTB lige Istre i Kvarnera (video)

Ove nedelje 19.1. 2020. održano je peto kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera u organizaciji Biciklističkog kluba Poreč. Utrka se održala u malom mjestu Stancija Becich, na nekadašnjem posjedu istoimene plemićke obitelji. Nastupilo je rekordnih 122 biciklista, a najviše veseli veliki broj najmlađih  biciklista. Sveukupno su održane tri utrke, dvije dječje na stazi dužine 350 metara i glavna utrka na stazi dužine 4 km s oko 100 visinske razlike.  Najuspješniji po kategorijama su:
 Prvo dame, u ženskoj kategoriji juniorki do 30 godina najbolja je bila Daša Mlakar iz MBK Črni Vrh, zatim Antonela Juretić iz BK Grobnik i treća Alesssia Mastrangelo iz Cycling teama Friuli.  U kategoriji seniorki najbolja je bila Maja Bonačić, iza koje se smjestila Paula Vrdoljak obje iz BK Ciklusa, dok je treće mjesto pripalo Donatelli Cosliani iz SC Cottur ASD. Jedina natjecateljica u kategoriji cura do 15 godina je bila Sara Hlabian iz Italije (Cycling team Friuli). Posljednja ženska kategorija su bile djevojčice do 11 godina gdje ja najbolja bila Nicole Nižić iz BBK Team Rodeo, zatim slijedi Stefani Štrucelj i treće mjesto je osvojila Lara Mikuličić iz BK Grobnika.

Nakon dama slijedi poredak u najmlađim kategorijama, do 7 godina najbolji je bio Val Milat iz BK Campetto, slijede Gabriel Brnelić (BK Grobnik) i Martin Golja (BBK Istrabike).  U kategorij dječaka do 9 godina prvi je bio Ožbej Lampe iz MBK Črni Vrh, drugi Marcos Ramon (Ljubljana Migimigi), a treći Timon Bobolanović iz Adrenalina MTB Teama.  Sljedeću kategoriju dečki do 11 godina je osvojio Urban Lampet (MBK Črni Vrh), drugi je bio Erik Hlabian (cycling team Friuli), a treći je bio Noa Kuhar iz BK MTB Istra Pazin.

U glavnoj utrci su nastupale i dvije mlađe kategorije, do 13 godina je slavio Marko Turčić iz BK Novigrada, potom dvojac iz BK Grobnika, Dominik Jugović i Nikola Mikuličić. U kategoriji do 15 godina prvi je bio David Sandić iz BK MTB Istra Pazin, a iza njega su bili Erik Vorkapić i Neo Ivanović, oboje iz BK Grobnika. U kategoriji kadeta (do 17 godina), pobijedio je Matko Margetić iz BK Grobnika, drugi je bio Antonio Edelinski iz Adrenaline MTB teama, a treći je bio Sebastian Živković iz BK Grobnika. Slijedi juniorska kategorija (do 19 godina), pobjednik je bio Giacomo Chiumenti iz ASD Tema Velociraptors, ujedno i sveukupni pobjednik utrke, iza njega su se smjestili Dylan Šestan i Lukas Modrušan iz Adrenalina MTB Teama.

U kategoriji do 29 godina odnosno seniorima najbolji je bio Sandy Kovačević iz BK Lood, drugo mjesto je osvojio domaći biciklist Diego Žužić (BK Poreč), a treći je bio Alessandro Berton (ASD Team Veliciraptors).  Pobjednik najbrojnije kategorije Master A je bio Gregor Sikošek iz Keindl sport Teama, ujedno drugi u sveukupnom poretku, slijede Janez Dejak iz Energija Tema i Rok Golob iz Bike pointa Lošinj. Pretposljednju kategoriju, Master B osvojio je Loris Tomat, ujedno treći u sveukupnom poretku iz ASD Valchiaro, iza njega se smjestio Jože Vesel iz KP papa Podgorje, dok je treći bio Erik Milat iz BK Campetto. Posljednja najstarija kategorija je 50+ odnosno Master C gdje je najbolji bio trojac iz Italije, Maurizio Inguscio i Ginacarlo Milocco, oba iz GS Azzida i Giovanni Marassi iz ASD Bike&run Gorizia.

Za kraj željeli bi se zahvaliti svim natjecateljima koji su sudjelovali na ovom sedmom izdanju utrke XC St. Becich, a posebna zahvala ide našim sponzorima: Vina Mario Banko iz Tinjana i LIV Poreč na nagradama za najbolje, TUŠ Anton Štifanić čiji su nam učenici i ove godine pripremili odlične kolače, Interventnom timu Gradskog društva Crvenog križa koji su srećom i ovog puta ostali bez intervencije, Scribblelighting iz Ljubljane na šatorim, Ski lift Poreč na roštilju i Komunalnom društvu Montraker iz Vrsara koji nam je posudio stolove i klupe.

BK Poreč

Kompletan foto album https://www.facebook.com/pg/bkparenzo/photos/?tab=album&album_id=2582169272014167

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email