NEWS

U nedjelju, 26. svibnja književni susret BADAVCA 2019. kraj Rapavela

IMG_9401 (Medium)
21.05.2019. 14:11; ; Početna / Kultura / U nedjelju, 26. svibnja književni susret BADAVCA 2019. kraj Rapavela

U nedjelju 26. svibnja 2019. godine s početkom u 17.00 sati na izvoru žive vode Badavca kraj Rapavela održat će se KNJIŽEVNI SUSRET BADAVCA 2019. pod geslom ”NEBO SE PENJE NA USNE”.

Badavca je naziv za izvor pitke vode i krašku uvalu na području Općine Višnjan gdje graniči s južnim područjem Općine Karojba.
U prirodnom ambijentu pitoresknog krajobraza, svojevrsnog raja za umjetnike i pjesnike, pokraj legendarnog izvora žive vode što se spominje 740. godine u Istarskom razvodu, za kojeg se vežu mnoge usmene predaje i znamenja, okupljaju se pjesnici, prozaisti, ljubitelji lijepe riječi.

Književnici sudionici koji će ove godine svoje radove prezentirati na Badavci su Božidar Prosenjak, Avelina Damijanjević Draguzet, Vjekoslava Jurdana, Tomislav Milohanić Slavić, Daniel Mohorović, Diana Rosandić Živković, Milorad Stojević i Tomislav Šovagović.

Druženje će biti obogaćeno nastupima Kumpanije Kosirići Tinjan, učenika OŠ Vladimir Nazor Pazin-PŠ Karojba, učenice Nikite Lovrinčević, glazbenim performansom Aveline i Drage Draguzeta koji će također čitati dijelove Istarskog razvoda te izložbom slika Amine Konate Visintin.

Pokrovitelji književnog susreta Badavca su općine Karojba, Višnjan i Tinjan, organizator DHK – Istarski ogranak, a suorganizatori Udruga “Valigaštar” i Gradska knjižnica Poreč.

 

Dobrodošli!

Gradska knjižnica Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email