NEWS
valfresco

U Kašteliru održana 17-a Fešta od krumipira, popularna Gramperijada (foto)

20190803_195158
04.08.2019. 11:25; Učitavanja: 784; Početna / Lifestyle / Zabava / U Kašteliru održana 17-a Fešta od krumipira, popularna Gramperijada (foto)

U Kašteliru je u subotu održana najuspješnija fešta od krumpira – Gramperijada do sada. Plac je bio premalen za sve goste koji su došli kušati razna jela od grampera, a osim brojnih domaćih na Placu u Kašteliru je bio i jako veliki broj gostiju. Uz dobre meštre zabave, Maura Staraja i La Banda feštalo se do ranih jutarnjih sati

Na Gramperijadi, u organizaciji Turističke zajednice Kaštelira i Općine Kaštelir-Labinci svoje je proizvode promoviralo deset lokalnih proizvođača. U sklopu degustacije jela od krumpira-grampera prezentirano je tridesetak specijaliteta koji su “nestali” u 15-ak minuta :) Osim lokalnih jela svoje su specijalitete pripremili i gosti iz Njemačk, Austrije, Engleske, Danske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i čak iz Indije !

Bilo je tu raznih  musaka, krumpir pizza sa tartufima, krumpir sa kapuzom i mrkvama, juha od krumpira, krumpir sa bakalarom, krumpir sa ružmarinom, bombay aloo (krumpir sa indijskim začinima – samo za najhrabrije), engleska pita od krumpira, krumpir loptice sa mrkvom, bosanska krumpiruša, krumpir odresci, pire’ sa tartufima, francuski krumpir, krumpir sa graškom i pancetom…..   

Organizatori zahvaljuju svima na sudjelovanju i posjeti te ujedno pozivaju na Gramperijadu 2020 ! :)

Print Friendly, PDF & Email