NEWS
HALF – s

U Gradu Poreču održan sastanak s udrugama u poljoprivredi

Sastanak
28.01.2020. 18:30; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Gradu Poreču održan sastanak s udrugama u poljoprivredi

U ponedjeljak, 27. siječnja 2020. godine u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo održan je sastanak predstavnika gradskog Upravnog podjela za opću upravu i gospodarstvo sa predstavnicima udruga poljoprivrednika, na kojem je predstavljen Javni natječaj za financiranje programa i projekta organizacija civilnog društva u području poljoprivrede za 2020. godinu, izneseni podaci o financiranju programa i projekata organizacija civilnog društva u području poljoprivrede u 2019. godini te prijedlozi organizacija civilnog društva u području poljoprivrede za 2020. godinu.

U cilju jačanja poljoprivrede kao jedne od strateških djelatnosti Grada Poreča-Parenzo, dana 27. siječnja 2020. na web stranicama Grada Poreča-Parenzo objavljen je Javni natječaj za financiranje programa i projekata organizacija civilnog društva u području poljoprivrede, koji je predstavljen prisutnim predstavnicima udruga poljoprivrednika, s posebnim osvrtom na ukupan raspoloživi iznos natječaja od 250.000,00 kn, najniži te najviši iznos sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi, najmanji i najveći broj prijava koje će se financirati, rok za podnošenje projektnih prijedloga programa/projekata koji je otvoren 30 dana od dana objave Natječaja, a završava 27. veljače 2020. godine., te moguća pitanja vezana uz Natječaj koja se mogu postaviti elektroničkim putem slanjem upita na adresu e-pošte: [email protected]  najkasnije do 20.02.2020. godine.

Javni poziv je otvoren svim udrugama koje su programski/projektno usmjerene na rad u području poljoprivrede te koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Grada Poreča – Parenzo. Na sastanku su predstavnici udruga u poljoprivredi: Udruga pčelara „Nektar“ Poreč, Udruga Agro Poreč te Udruga Novum iznijele vlastite prijedloge ideja u poljoprivredi koje rješavaju konkretnu problematiku te potiču na suradnju lokalne zajednice.  Izneseni prijedlozi udruga i njihovo aktivno djelovanje predstavljaju temelj za uključivanje istih u nadolazeće aktivnosti izrade Plana razvoja Grada Poreča-Parenzo.

Grad Poreč, AT

Print Friendly, PDF & Email