NEWS

U gradskoj vijećnici održana radionica “Priprema mladih za tržište rada”

Mladi 2
02.11.2023. 18:50; ; Početna / Gospodarstvo / U gradskoj vijećnici održana radionica “Priprema mladih za tržište rada”

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču održana je radionica Priprema mladih za tržište rada. Na radionici govorilo se o temama poput potpora za zapošljavanje, samozapošljavanja, osposobljavanja, obrazovanja i usavršavanja u nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na Vaučere, kako se predstaviti poslodavcu (razlika između molbe/prijave i životopisa), kako se pripremiti i što je bitno na razgovoru s poslodavcem.

Veliku pažnju je privuklo besplatno obrazovanje putem vaučera za zaposlene i nezaposlene preko kojih ste stječu nova znanja i vještine. Sudionici su odradili vježbu na konkretnim primjerima, te su imali priliku osmisliti vlastitu zamolbu za posao na određeni natječaj, koji su kasnije pročitali i prezentirali ostalim prisutnima. Također je bila zanimljiva radionica učenja kroz igru uloga poslodavca i osobe koja traži posao.

Prezenterice i voditeljice radionice bile su Nataša Zubić , dipl. psih. – prof. i Ana Vrđuka Šumar, mag. psych. iz Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Pula.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email