NEWS
HALF MARATON S

U Gradskoj knjižnici “Petkom u pet” s robotima

23.05.2023. 14:43; ; Početna / Obavijesti / U Gradskoj knjižnici “Petkom u pet” s robotima
IMG_7680

U petak, 26. svibnja 2023. godine u 17 sati, u Odjelu za djecu i mlade porečke knjižnice okupit će se veoma zanimljivo društvo: humanoidni robot s funkcijama koje koriste umjetnu inteligenciju AlphaMini, roboti psi s umjetnom inteligencijom Puppy Go AI Dog i Robopet, robot Robotis Mini, robot pauk STEMI heksapod i robot Photon. A za vas pripremaju fantastičnu zabavu na kojoj ćete i puno toga naučiti!

U suradnji s Društvom za robotiku Istra, Gradska knjižnica Poreč organizira novu radionicu iz ciklusa „Petkom u pet“, na kojoj će članovi iz DRI predstaviti svoje Društvo i EU projekt „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“, u kojem su jedan od partnera. Cilj ovih interaktivnih robotičkih igraonica je da se široj populaciji na vrlo zabavan i interesantan način približi robotika.

Pozivamo vas da se i vi pridružite ovom zanimljivom društvu u knjižnici gdje vas očekuju robotrke na prstenac, borbe s robotima i još puno, puno toga, ali i jedna drugačija priča – ona o razvoju i ulozi umjetne inteligencije u suvremenom životu i budućnosti.

Radionica je namijenjena svima 7+, zainteresiranim za STEM programe, a zbog ograničenog broja polaznika svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Dobrodošli!

Gradska knjižnica Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email