NEWS
VALAMAR-S-sezona

U Galiji otvorena tradicionalna izložba “Mediteran” članova Likovne udruge Poreč

IMG_20220620_185806
21.06.2022. 15:04; ; Početna / Kultura / U Galiji otvorena tradicionalna izložba “Mediteran” članova Likovne udruge Poreč

Likovna udruga Poreč otvorila je, nakon dvije godine stanke, tradicionalnu izložbu Mediteran, koja je prvi put organizirana  2007. godine u okviru Međunarodnih folklornih susreta Zlatna sopela.
Izložba je tada bila posložena u Maloj sali i Maloj galeriji Pučkog učilišta Poreč jer su gotovo svi autori, a bilo ih je čak 36, imali po 2 rada. Tako se nastavilo izlagati u Pučkom učilištu Poreč dok udruga LUP nije dobila na korištenje prostor u Galiji. Nažalost, od 2016.godine Zlatna sopela je nestala, a Udruga je na razne načine nastavila  organizirati ovu izložbu o našem podneblju.

Ove godine izlaže 18 autora, od kojih  je 8 imalo radove i na onoj prvoj izložbi 2007. godine. Kao što to biva u životu, neki su članovi nažalost umrli, neki ostarili, neki se više ne bave slikanjem a neki bivši članovi su pak postali profesionalci i otvorili atelje-galerije.

Kao i uvijek kvaliteta radova, motivi i tehnike se razlikuju, ali i autori se razlikuju i u tome je ljepota. Na izložbi su zastupljeni fotografija, akril, ulje i kombinirane tehnike.

Autori su ovaj put izložili svoje ili tuđe viđenje „Mediterana“ koje su pokušali preslikati ili interpretirati na svoj način.

Nakon kratkog osvrta na svaki izloženi rad, prisutne je razveselila vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci Nigrignanum sa nekoliko prigodnih pjesama, a svojim, isto tako prigodnim recitacijama, publiku je iznenadila članica Lup-a Nevija Cvitko koja je svima poklonila svoju nedavno izdanu zbirku Lipo moje ča. Ugodno druženje završilo je zakuskom koju su pripremili članovi LUP-a

Izložba je otvorena u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galija radnim danom od 9 do 12 sati.

 

LUP Ester Diklić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email