NEWS
HALF MARATON S

U galeriji Galija otvorena skupna izložba članova LUP “Tarska vrata i portuni”

2
20.12.2023. 08:54; ; Početna / Kultura / U galeriji Galija otvorena skupna izložba članova LUP “Tarska vrata i portuni”

Likovna udruga Poreč otvorila je u ponedjeljak,18.prosinca 2023. izložbu naziva Tarska vrata i portuni, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega. Na otvaranju izložbe prisutnima se, osim predsjednice Lup Ester Diklić, obratila i predstavnica Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega  gđa. Meri Prenc.

Radi se o osmom  likovnom natječaju kojeg se svake godine provodi uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega. Ovogodišnja tema likovnog natječaja su Tarska vrata i portuni.
Suradnja LUP sa općinom Tar-Vabriga-Tore-Abrega započinje 2016. g sa prvom Izložbom ”Tore, Tore lipo šelo moje”  nastavlja se u  2017. – sa izložbom ”Val de Tore grande amore”. 2018. godine tema su bile ”Tarske ulike” dok su se u 2019. godini autori pozabavili ”Amforama Lorona”. 2020. godine godine tema je bila hrana Kuće tradicijske gastronomije „Degustazione“ , 2021. Santa Marina, a 2022. turističko naselje Lanterna.

I ove godine autori su radove izveli na svoj način i u individualno odabranoj tehnici. U likovnom natječaju sudjelovalo je 13 autora, članova Likovne udruge Poreč.
Predstavnici općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega pomno su pogledali radove i ovaj put odabrali  rad u akrilu Fedore Zorić koji već na prvi pogled odaje da se radi vratima na  zadnjoj strani starog kaštela. Autorica je nagrađena vrijednim slikarskim materijalom, a ostali autori će po završetku izložbe svoje radove zadržati kao sjećanje na sudjelovanje u ovom projektu.

Nakon dodjele nagrade, VES Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“,  zapjevala je nekoliko prigodnih melodija. Uz mali domjenak  druženje se nastavilo u veseloj atmosferi.
LUP zahvaljuje općini Tar-Vabriga-Torre-Abrega  na potpori i već radi na osmišljavanju novog projekta nadajući se da će se na obostrano zadovoljstvo  ostvariti.
Izložba „Tarska vrata i portuni“  može se pogledati  radnim danom i subotom u radno vrijeme kluba umirovljenika Galija  od 9.00 do 12,00  sati.

Ester Diklić – LUP

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email