NEWS
Ljekarna

U Funtani održano jubilarno, 10. izdanje Ex-tempore likovnog natjecanja

IMG-20220710-WA0021
11.07.2022. 21:37; ; Početna / Kultura / U Funtani održano jubilarno, 10. izdanje Ex-tempore likovnog natjecanja

Ovu subotu 9. srpnja uspješno je završeno 10. izdanje Ex-tempore slikarskog natjecanja u organizaciji Turističke zajednice Općine Funtana. Završna svečanost proglašenja pobjednika ove tradicionalne kulturne manifestacije po prvi je puta održana na novoj lokaciji.
Prekrasni zeleni ambijent ispred crkvice Blažene Djevice Marije od Milosrđa, koja se nalazi u blizini izvora vode, šetnice i novouređene plaže bio je posebna inspiracija umjetnicima. Uz brojnu domaću publiku koja je došla podržati svoje favorite, manifestacija je privukla i brojne goste koji su prolazili šetnicom.

Dvorište crkvice tijekom cijelog dana bilo je obojano sa 88 slikarskih radova koji su bili rezultat osmodnevnog rada 68 slikara, koliko ih pristiglo na natječaj, među kojima je bilo 29 djece sa ukupno 36 radova.

Na natječaj je pristiglo mnogo kvalitetnih radova pa tročlani žiri u sastavu profesorice likovne kulture Nataše Bezić, povjesničara umjetnosti Marina Baldinija i direktorice TZO Funtana Ane Milohanović Čehić, nije imao lak posao odlučiti se za najbolje.

Za pobjednika 10. funtanjanskog slikarskog natječaja proglašena je mlada riječka umjetnica Lea Labrović iz Rijeke, sa slikama „Maslinik“ i „Istarske koze“, koja je za nagradu dobila novčani iznos od 5.000 kuna.
Drugo mjesto i novčanu nagradu od 3.000 kuna osvojila je Dora Valković, također iz Rijeke sa slikom „Pejzaž“, dok je treća nagrada i novčani iznos od 2.000 kuna pripao Slavici Oplanić iz Novigrada za sliku „Passagio marino“. 
Posebna priznanja za svoje radove, a koji su konkurirali za nagrade dobili su umjetnici Mario Santrač, Ante Potočnjak i Silvana Konjevoda.

Za posebnu kategoriju dječji radovi, nagrade su osigurali sponzori: vodeni park Aquacolors, Dino park Funtana i Adventure Park Sky Fox Poreč. Organizator je svim sudionicima dječjeg dijela natjecanja podijelio i  pakete sa slatkišima, a Dino Park se dodatno pobrinuo svoj djeci osigurati besplatne ulaznice.

 U kategoriji najboljih dječjih radova prva nagrada u vidu obiteljske ulaznice za vodeni park Aquacolors pripala je šestogodišnjoj Perli Marković za rad „Meduza crna“. Drugo mjesto osvojio je devetogodišnji David Oplanić sa radom ˝Bonni rak˝, a treće mjesto osvojila je trinaestogodišnja Greta Šimoković s radom „Ljetna kiša“.

Do proglašenja pobjednika publika je uživala u ležernoj atmosferi, kojoj je pridonio odličan izbor glazbe. Publiku je zabavljao Ad Libitum orkestar iz Pule, dok je goste kroz cijeli program vodio Ditmar Šegon.

Print Friendly, PDF & Email