Završila prva smjena Dječjeg ljetnog kampa, odmah startala druga

zabava i odmor
11.07.2022. 21:47; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Završila prva smjena Dječjeg ljetnog kampa, odmah startala druga

Bilo da se radi o dubokoj hladovini Gradskog kupališta ili igraonici hotela Pinia, vrijeme leti u Dječjem ljetnom kampu u Poreču. Nakon 12 dana, puno veselih dogodovština, zanimljivih radionica, škole plivanja i svakodnevnog odlaska na more, izleta u Dinopark i u Istralandiju, u subotu je završena prva smjena ovogodišnjeg Dječjeg ljetnog kampa u Poreču.

U kampu su djeca podijeljena u tri dobne skupine, od predškolskog uzrasta, pa dok god im je zanimljivo, što je načelno do sedmog razreda osnovne škole. S djecom rade stručni voditelji/ce i asistenati/ce, po dvoje na svaku skupinu djece. Program je završen prema planu i nije bilo nikakvih izazova u tih prvih 12 dana, a ostalo je jako puno lijepih dojmova, uspomena i želje za ponovnim druženjem. Druženje s djecom okrunili su završnom feštom u kojoj je bilo poligonskih i sličnih nadmetanja, igara i sladoleda.

Jutros je počela druga smjena, a ukupno je u oba kampa u drugoj smjeni 144 djece, raspoređenih po dobnim skupinama.

Prvi dan je obično u znaku upoznavanja, odabira imena. Voditelj/ice pitaju djecu kako bi da se skupina zove, pa se glasa o idejama. Rezultat je uvijek zanimljiv, pa u ovoj smjeni na Gradskom kupalištu imamo Žute vatre, Morske zmajeve i Cedevite, a na Picalu male Piliće, srednje Pužiće i velike Šlape. Zabava može ponovno početi.

Kao i na početku prve smjene, djeca su jutros dobila dvije majice sa zaštitnim znakom kampa, dok će se ručak za djecu pripremati u objektima Valamara, a osigurana je i voćna marenda. Radno vrijeme kampa je od 06:45 do 16:00 sati, a za roditelje koji rade do 16:00, organizirano je dežurstvo do 16:15 sati.

Podsjetimo, Dječji ljetni kamp i ove se godine organizira u suradnji Grada Poreča-Parenzo i Društva „Naša djeca“ Poreč te uz veliku podršku tvrtke Valamar, a održava se istovremeno na dvije lokacije. U ukupno četiri smjene upisano je gotovo 550 djece, koja na organiziran, kvalitetan i zabavan način provode dio ljetnih praznika. Istovremeno je i to velika pomoć brojnim roditeljima, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu. Grad Poreč-Parenzo i ove godine sufinancira boravak za djecu sa svojeg područja, dok u potpunosti financira boravak za djecu u socijalnoj potrebi.

Svakodnevne aktivnosti Dječjeg ljetnog kampa pratite na Facebook stranici Društvo „Naša djeca“ Poreč.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna