NEWS
Ljekarna

U utorak u Funtani koncert Katje Budimčić Sabljar (sopran) i Martina Marića (tenor) uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina

291660439_450804450386165_3159712674776961457_n
11.07.2022. 09:11; ; Početna / Kultura / U utorak u Funtani koncert Katje Budimčić Sabljar (sopran) i Martina Marića (tenor) uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina

Na Trgu sv. Bernarda u Funtani, u utorak 12. srpnja, s početkom u 21 sat, održat će se koncert Katje Budimčić Sabljar (sopran) i Martina Marića (tenor) uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina. Pozivamo Vas na nezaboravnu večer pod zvijezdama. Besplatni koncert održava se u sklopu ovogodišnjeg izdanja manifestacije „Kulturno ljeto u Funtani“ kojeg organizira Turistička zajednica općine Funtana.

Katja Budimčić Sabljar mlada je riječka pjevačica i amaterska kazališna glumica s anđeoskim glasom, koja se dugi niz godina bavi glazbom. Nastupala je na brojnim festivalima poput Melodije Istre i Kvarnera, Čansonfesta, Zagrebfesta i Festivala dalmatinske šansone, u poznatom mjuziku „Sušak, Sušak“, a radi i kao vanjska suradnica u operi HNK Ivan pl. Zajc. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Martin Marić profesor je glazbene kulture i magistar solo pjevanja. Studij pjevanja završio je na Zagrebačkoj akademiji u klasi prof. Olge Šober. Osim što pjeva on je također i voditelj nekoliko klapa u Hrvatskoj i stalni je zaposlenik i solist Opere Ivana pl. Zajca u Rijeci gdje je imao zborske uloge u operama „Ero s onoga svijeta“, „Seviljski Brijač“, “Aida” i solističke uloge u operama „La Traviata“, “Adriana Lecouvreur”, “Manon Lescaut”, “Marco Polo”, ”Rigoletto” i druge.  Nastupao je kao solist i kao član vokalne skupine „Moses“ diljem Hrvatske i inozemstva. Pjevao je s eminentnim hrvatskim glazbenicima kao što su Josipa Lisac, Gibonni, Tedi Spalato, Petar Grašo, Massimo Savić i ostali.

Vladimir Babin, jedan je od najeminentnijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao 1985. godine na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesora Damira Sekošana. Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomat. Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje te ima nekoliko izdanja CD-a. Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim klasikom, Babin često nastupa i kao vrstan jazz pijanist. Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima. Od 1997. docent je klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email