NEWS

U Bonacima novo polivalentno igralište

2 (158)
10.12.2021. 10:38; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / U Bonacima novo polivalentno igralište

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo počeo je s izgradnjom polivalentnog igrališta u naselju Bonaci. Investicija je pokrenuta kroz konzultaciju s mještanima i mjesnim odborom, s obzirom na to da se radi o naselju u kojem živi veliki broj djece.

Igralište će biti dimenzija 14×16 m, omeđeno ogradom visine 2,0 i 4,0 m, a opremljeno je s jednim košem za košarku i dva gola za mini nogomet. U sklopu radova nasipat će se i pristupna staza i plato za parkiranje vozila.

Podsjetimo, s više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području grada i pripadajućih naselja , Poreč u prosjeku ima gotovo četiri puta više igrališta u odnosu na broj stanovnika. Prema podacima Udruge gradova, koja okuplja 126 gradova članova, broj dječjih igrališta u jedinici lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika razmjeran je jednom igralištu na oko 800 stanovnika, dok je u Poreču razmjeran jednom igralištu na oko 240 stanovnika što ukazuje na iznadprosječni standard opremljenosti gradskih i prigradskih naselja sadržajima na najmlađe, a novo će igralište u Bonacima obogatiti ponudu.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email