NEWS

Interaktivno edukativni roditeljski sastanak „Tko zapravo pobjeđuje“

2021-12-10_13h08_28
10.12.2021. 13:09; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Interaktivno edukativni roditeljski sastanak „Tko zapravo pobjeđuje“

U sklopu „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ 8.12.2021. u srednjoj školi Mate Balote održani su interaktivno-edukativni roditeljski sastanci za roditelje učenika prvih i drugih razreda na temu prevencije kockanja i klađenja „Tko zapravo pobjeđuje“. Vodile su ih psihologinje Petra Andrić iz SŠ M. Balota Poreč i Sandra Milotti Ašpan, psihologinja i psihoterapeutkinja iz Zdravog grada Poreč.

Temeljno polazište organiziranja takvog sastanka je povećanje problema kockanja i klađenja i kod srednjoškolske populacije. Roditelje je važno uključiti u program prevencije iz više razloga, s jedne strane kako bi se upoznali detaljnije s preventivnim programom i temom u koju će biti  uključena njihova djeca tijekom sljedećeg polugodišta. S druge strane radi senzibilizacije roditelja s obzirom da se o problemima kockanja u mladih vrlo malo govori, a problem je zapravo prilično raširen i ozbiljan. I najzad, važno je jer je uloga roditelja i obitelji od iznimne važnosti u prevenciji svakog ovisničkog ponašanja pa tako i kod ovisnosti mladih o kockanju i klađenju. U tom smislu važno je podizati razinu informiranosti i znanja roditelja kako bi lakše prepoznali rizike koji ukazuju na moguću ovisnost njihove djece o kockanju i klađenju te kako bi znali ispravno postupati.

 

Zdravi grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email