NEWS

Izgradnja nogometnog kampusa iznad Žatike u Poreču napreduje po planu

2021-12-10_19h44_54
10.12.2021. 19:46; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Izgradnja nogometnog kampusa iznad Žatike u Poreču napreduje po planu

Izgradnja nogometnog kampusa iznad Žatike u Poreču napreduje po planu, te se dovršetak radova očekuje početkom iduće godine.
Trenutno se postavlja travnjak od umjetne trave nakon polaganja elastičnog sloja, a počela je i isporuka prvih modularnih objekata – svlačionica i pomoćnih prostorija. Zemljani su radovi gotovo svi već završeni,  osim hortikulturnog uređenja, te još preostaju obrtnički radovi na modularnim objektima, postavljanje rasvjetnih stupova, završetak manjeg dijela ograde oko igrališta i polaganje popločenja na vanjskim površinama.

Podsjetimo, Grad Poreč-Parenzo financira izgradnju nogometnog terena za potrebe NK Jadran Poreč,  posebno velikog broja djece i mladih koji treniraju u njemu, ali i općenito sporta grada. Radi se o terenu površine 104×68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih. Kampus će u prvoj fazi dobiti, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, sve potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata za svlačionice, sanitarne čvorove i dodatne prostorije, za koje je u tijeku izgradnja temelja, potom izgradnja parkirališta, rasvjete i ostale opreme, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

– Ideja je da kampus s godinama postaje prava sportska zona i s drugim sadržajima, vjerujemo na veselje brojne djece i odraslih koji se bave sportom, a bit će i dodatna turistička vrijednost za Poreč. Grad će nastaviti s pripremom i prijavom projekata na nacionalne i EU fondove, kako bi rasteretio gradski proračun i osigurao sadržaje i programe za sve generacije svojih stanovnika. Zahvaljujući takvom pristupu, izgradnju kampusa sa 600 tisuća bespovratnih kuna financira i Ministarstvo turizma i sporta, dok sve ostalo pokriva Grad Poreč-Parenzo., rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email