Turistička zajednica i Grad Poreč donirali Društvu invalida Poreč 7.500 Kn

IMG_20200128_101740
28.01.2020. 20:23; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Turistička zajednica i Grad Poreč donirali Društvu invalida Poreč 7.500 Kn

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Maloj vijećnici grada Poreča, direktor Turističke zajednice Grada Poreča, Nenad Velenik i autor porečke staklene piramide Anto Kafadar uručili su predsjednici Društva invalida Poreč Tihani Mikulčić donaciju u iznosu od 7.500 kuna.

Donaciju su osigurali Turistička zajednica Grada Poreč i Grad Poreč, a koja je prikupljena na Staru godinu prilikom dijeljena pjenušca točenog u staklenu piramidu od 2.020 čaša. Piramidu od čaša postavio je na Trgu slobode g. Anto Kafadar.
Uz asistenciju direktora TZ Poreč, Kafadar je čaše napunjene pjenušcem dijelio brojnim posjetiteljima, gostima i građanima Poreča koji su prisustvovali svojevrsnom spektaklu.

Direktor TZG Poreč Nenad Velenik izrazio je pri uručenju donacije predsjednici Društva invalida Poreč Tihani Mikulčić, veliko zadovoljstvo organiziranjem podizanja piramide od čaša i podjelu pjenušca posjetiteljima što je na Staru godinu u Poreču bila posebna atrakcija.

Tijekom novogodišnjeg praznika, kako je naglasio Velenik, u Poreču je boravilo oko 6.000 gostiju kojima je i točenje pjenušca bila posebna promotivna atrakcija i promocija Poreča u kojem su tijekom novogodišnjeg praznika ostvarili 25.000 noćenja.

Predsjednica Društva invalida Poreč Tihana Mikulčić se u ime 380 članova Društva zahvalila na donaciji i najavila da će s tim sredstvima i onima prikupljenim u Novogodišnjoj lutriji Društva invalida Poreč obnoviti ortopedska pomagala, hodalice i higijenske stolice.

Autor piramide  od čaša, Anto Kafadar izrazio je zadovoljstvo prikupljenom donacijom zahvalivši se svima koji su donirali novac u «kupnju» čaše s pjenušcem, «usputno» najavivši i rušenje aktualnog svjetskog rekorda staklene piramide sastavljene od 50.116 čaša podizanjem veće piramide prigodom otvaranja novog Valamar Pinea resorta iduće godine, «izgrađene» od 52.394 staklene čaše.

(iV/Poreština)

Print Friendly, PDF & Email