NEWS
Best of Poreč

Troje učenika Umjetničke škole Poreč na “Pula guitar fest” ostvarilo izvrsne rezultate

25.05.2016. 22:42; ; Početna / Kultura / Troje učenika Umjetničke škole Poreč na “Pula guitar fest” ostvarilo izvrsne rezultate
Nina pehar za medije

U subotu, 21.svibnja 2016. u Puli u organizaciji OKUD-a Istra održano je 4. gitarističko natjecanje Pula guitar Fest. Na natjecanju je sudjelovalo oko pedeset natjecatelja iz Hrvatske. Natjecatelje je ocjenjivao stručni žiri  u sastavu Goran Benevrkić (predsjednik), Dario Budicin, Tamara Perc, Vlade Brzović i Hrvoje Ton.

Na natjecanju su sudjelovala tri učenika iz Umjetničke škole Poreč  koji su se natjecali u I. i III. kategoriji i ostvarili izvrsne rezultate.

U  I. kategoriji

– Mia Mijatović učenica I. razreda gitare, kojoj je to bio prvi nastup na natjecanju, osvojila je II. nagradu (86.40 boda ),

– Nina Poropat, višestruko nagrađivana učenica II. razreda Područnog odjela Vrsar, osvojila je I. nagradu ( 93,80 boda).

U III. kategoriji

– Antonio Matić, višestruko nagrađivani učenik VI. razreda, osvojio je II. nagradu (84.25 boda).

Učenike je za natjecanje pripremila njihova učiteljica Sandra Šustereiter. Natjecanje je završeno  nastupom komornog ansambla “Laurum“ , svečanom podjelom pehara i diploma pobjednicima i natjecateljima te koncertom laureata  natjecanja.

Ponosni smo na uspjeh učenika gitarističkog odjela koji se iz godine u godinu sve više razvija. Osvojene nagrade Nine, Mije i Antonia potvrda su njihove darovitosti, ali i kvalitete rada njihove učiteljice Sandre. Svaki uspjeh, tako i ovaj, veliko su priznanje struke i motivacija za daljnji rad i napredak.

Čestitke i pohvale Nini, Miji i Antoniu i učiteljici Sandri! Ponosni smo na vas i vaše uspjehe. Želimo vam još puno radosti i veselja uz glazbu i gitaru,

 

 

ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani