NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

TRAVANJ 2006. U TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI ANTONA ŠTIFANIĆA POREČ

04.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / TRAVANJ 2006. U TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI ANTONA ŠTIFANIĆA POREČ
732Madj_ucenici3.jpg

Po povratku s proljetnog odmora, učenici su se uključili u manifestaciju «Gastro-Okusi Istre» koja je u organizaciji Gospodarske komore Istarske županije održana 25. i 26. travnja u Puli. U natjecateljskom dijelu priredbe porečki su učenici polučili vrijedne rezultate. David Bakša pobjednik je među barmenima. Isti je učenik u paru s kolegom Bojanom Ograjšekom pobijedio i u kategoriji flambera.

U pripremanju toplog jela pod nazivom Brancin alla parenzzana drugo su mjesto osvojili Edi Vlahović i Dragan Zović, dok su s hladnim eksponatom još jedno drugo mjesto osvojili Tamara Teodorović i Sandi Rusijan.

U isto je vrijeme skupina od sedam učenika konobara, kuhara i slastičara promovirala svoja zanimanja na sajamskoj priredbi «Želim biti majstor», održanoj u okviru Međunarodnog sajma graditeljstva i obrtništva na Zagrebačkom velesajmu.

Učenike su pripremili i vodili mlade nastavničke uzdanice ugostiteljske struke Anita Pranjić i Sebastian Mileša.

Svibanj je započeo sudjelovanjem učenika drugog razreda programa turističko-hotelijerski komercijalist na predstavljanju GMO-free liste na Vinistri. To je već šesto predstavljanje u čiju pripremu i provedbu «Bioistra» uključuje učenike porečke škole.

B. Kalčić, SŠ Mate Balote

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email