NEWS

Tjedni pregled događanja u organizaciji POU Poreč

poup-logo-v
13.09.2021. 14:06; ; Početna / Obavijesti / Tjedni pregled događanja u organizaciji POU Poreč

Glazbeno-scenska djelatnost

Kazalište 

nedjelja, 19. 9. 2021. u 20.00
lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine
Kabaret Bruti šporki istrijanski pirati 

Teatar Nemerik
tekst: Florijan Veneruzzo

uloge: Šandor Slacki Stariji, Šandor Slacki Mlađi, Berislav Mudrovčić, Ian Tataj
glazba: Srđan Koarević

Predstava najavljuje 14. Zlatni zub, festival komedije i smijeha koji je ove godine zbog epidemioloških mjera odgođen iz tradicionalnog ožujka u listopad. Program Festivala bogat je kao i svake godine te ga uskoro očekujemo na web-stranici Učilišta. Avanture istrijanskih pirata od Sjeverne Amerike do Jadrana uz plesne zvukove retro rock-benda prava su uvertira za nastupajući Festival.

Ulaznice (50 kn) moguće je kupiti preko internetskog rezervacijskog sustava (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta.

U slučaju kiše objavit ćemo novu lokaciju održavanja predstave na našoj internetskoj stranici.

 

Kino

četvrtak, 16.9., petak, 17.9. i  subota, 18.9.2021. u 18.00
MALI ŠEF: OBITELJSKI POSAO – sinkronizirano
izvorno ime: The Boss Baby: Family Business
redatelj: Tom McGrath 
žanr: animirani

uloge: Luka Peroš, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Ervin Baučić, Marko Makovičić, Hana Hegedušić
trajanje: 107 min 

sadržaj: U nastavku DreamWorks-ove hit animirane komedije, braća Templeton – Tim (originalni glas daje James Marsden) i njegov mlađi brat Ted (originalni glas daje Alec Baldwin) – odrasli su ljudi te su se udaljili jedan od drugoga. Tim je oženjen, postao je otac i prava kućanica. Ted je šef u velikom investicijskom fondu. U njihov život ulazi novi Mali šef s revolucionarnim I can stavom koji će ih ponovo spojiti i pokrenuti novi obiteljski posao.

četvrtak, 16.9., petak, 17.9. i subota, 18.9.2021. u 20.00

MURINA – kat 12
izvorno ime: Murina
redatelj: Antoneta Alamat Kusijanović 
žanr: drama
uloge: Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić, Cliff Curtis
trajanje: 92 min 

sadržaj: Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritativnog oca Ante počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode što u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja. Za film Murina redateljica Antoneta Alamat Kusijanović nagrađena je na Filmskom festivalu u Cannesu Zlatnom kamerom (Camera d’Or) kao najbolji debitant, a na Pulskom filmskom festivalu film je osvojio nagradu publike, Danica Ćurčić nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu te Antoneta Alamat Kusijanović Brezom za najboljeg debitanta.

Rezervacija i kupnja ulaznica moguća je na blagajni Učilišta ili preko internetskog rezervacijskog sustava: www.rezervacije-poup.hr.

Likovna djelatnost

DRUMMING 0.1 / Alex Brajković
samostalna izložba
Mala galerija, Narodni trg 1

trajanje izložbe: 2. 9. 2021. – 16. 9. 2021.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10 – 12 i 18 – 21 sat

nedjeljom i državnim blagdanima zatvoreno

Multimedijalna prostorna instalacija Drumming 0.1 organičen je mehanizam koji interpretira algoritmične kompozicijske upute i stvara neočekivane rezultate u nikad ponavljajućem glazbenom iskustvu. Nastali algoritmi “žive” u stvarnom prostoru te kroz bongo bubnjeve, bez glazbenika, sviraju međusobno u akustičnoj domeni.

Generativna glazba, glazba stvorena uz pomoć algoritama, gdje sam sistem stvara glazbu i donosi odluke, interpretira i stvara varijacije glazbenih materijala te predstavlja jednu od najbitnijih tehnika suvremene tehnologije u kontekstu glazbe. 

Unutar bongo bubnjeva ugrađeni su solenoidi koji mehanički udaraju opne bubnjeva reagirajući na glazbene impulse koji dolaze iz računala. 

Drumming 0.2 kombinira tisućljetnu tradiciju ritmične kompleksnosti južnoindijske glazbe i suvremenu tehniku generiranja glazbenih materijala uz pomoć generativnih glazbenih tehnika, tvoreći jedan nepresušan zatvoreni sistem za ritmičnu raznolikost.

LITER_ART_URA / Stanislava Hajbana

samostalna izložba 

galerija Zuccato, Decumanus 34

trajanje izložbe: 26. 8. 2021. – 18. 9. 2021.

radno vrijeme galerije: 9 – 12 i 17- 22 sata

  Izložba u osnovi predstavlja nove radove autora, nastale u posljednje dvije godine. Koncept      je postava prilagođen prostoru i podijeljen na dvije cjeline. Prizemni dio ozvučeni je ambijent naglašeno interaktivnog tipa, prostor cjelodnevnog dijaloga, druženja i suradnje; istovremeno je i životni i radni prostor, uključuje dvije pozornice, instrumente i stalke s tekstovima, a izlošci su u funkciji scenografije režiranim i improviziranim događanjima (radionica pjesama, probe za performanse, premijerne izvedbe pjesama grupe Car je gol, razgovori o novim knjigama, čitanja pjesama, izrada otisaka itd.). Prostor na katu, naslovljen Press&Quotes, namijenjen je pojedincu i najbliži je ambijentu čitaonice; četiri strane središnjeg stupa predstavljanju četiri nove knjige, a zidovi predstavljaju autora; iz trake tekstova recentnih intervjua u visini očišta prema gore I prema dolje nižu se fusnote i didaskalije, otisci i fotografije – radovi o kojima se govori. 

Obrazovna djelatnost   

Pučko otvoreno učilište Poreč upisuje polaznike u verificirani program osposobljavanja za računovodstveno – knjigovodstvenog referenta.

Cilj je ovog tečaja osigurati potrebna znanja i vještine za obavljanje poslova računovodstveno -knjigovodstvenog referenta u modernom poslovnom okruženju te na taj način steći samostalnost u provođenju knjiženja poslovnih događaja u skladu s važećim zakonskim propisima, izrađivanju raznih vrsta obračuna i sastavljanju financijskih izvještaja.

Nastava je usmjerena na praktični dio koji se izvodi putem specijaliziranog računovodstvenog softvera SYNESIS, knjiženjem poslovnih promjena zastupljenih u svakodnevnom poslovanju poduzeća, te popunjavanjem raznih obrazaca, prijava i izvještaja. Teorijski dio nastave izvodi se redovnom nastavom putem prezentacija, uz priručnik koji se redovito ažurira.

Uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka vezanih za održavanje nastave, program započinje u utorak 5.10. 2021., a zainteresirani se mogu prijaviti online putem poveznice: https://forms.gle/rdHiPqZZ3DxZZrVQ7

Nastava će se održavati prema sljedećem rasporedu:
utorkom od 17 do 20 sati
subotom od 9 do 14 sati.

Cijena programa je 4.300,00, plativo u tri mjesečne rate (1.450,00kn + 1.425,00kn + 1.425,00kn)

Uvjeti za upis su:
– završena srednja škola
– navršenih 18 godina.

Dokumenti potrebni za upis:
– završna svjedodžba srednje škole ili diploma
– domovnica
– rodni list ili izvod iz matice rođenih.

Više informacija zatražite putem e-maila [email protected] ili na broju telefona 052 887 216.

Tjedan cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

  1. Tjedan cjeloživotnog učenja održat će se od 27. rujna do 5. listopada 2021.

Nacionalni projekt kojemu je cilj osvijestiti važnost cjeloživotnog obrazovanja i time ukazati na potrebu za stalnom edukacijom i unaprjeđenjem vlastitih znanja i vještina bez obzira na godine.

U ovoj nacionalnoj kampanji desetu godinu zaredom sudjeluje i Pučko otvoreno učilište Poreč i svojim programom podiže svijest o važnosti učenja i obrazovanja.

S obzirom da se učiti može ne samo u formalnim programima nego i na radionicama, predavanjima i samostalno, trudimo se naše korisnike motivirati i pozvati da se uključe u neke od oblika učenja.

Tako će povodom 15. Tjedna cjeloživotnog učenja naši sugrađani imati priliku na besplatnim interaktivnim predavanjima i radionicama doznati nešto više o fotografiji, novinama u poučavanju odraslih, oglašavanju na internetu i mekim vještinama u svakodnevnoj komunikaciji.

Pratite naše web-stranice www.poup.hr jer uskoro kreću prijave!

Print Friendly, PDF & Email