NEWS

Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
27.01.2020. 10:30; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kino

četvrtak, 30. 1., petak, 31. 1. i subota, 1. 2. u 18.00
Polarna avantura – sinkronizirano
izvorno ime: Arctic Justice
redatelj: Aaron Woodley
žanr: animirani
uloge: Rakan Rushaidat, Aleksandar Cvjetković, Bojan Navojec, Nina Kraljić, Jasna Bilušić
trajanje: 95 minuta 

sadržaj: Arktička lisica Swifty radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog – arktički haski kurir. Da dokaže kako je vrijedan te uloge, kriomice zapovijeda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Ottom Von Walrusom, koji ima mehaničke noge i zapovijeda vojsci neobično uljudnih sljedbenika. Swifty uskoro otkriva da Von Walrus planira otopiti polarne ledene kape i poplaviti svijet kako bi njime zavladao. Swifty se pretvara u pravog junaka i uz pomoć svojih prijatelja spašava svijet od Walrusa.

četvrtak, 30. 1. (verzija s prijevodom), petak, 31. 1.2020. i subota, 1. 2. u 20.00 (sinkronizirana verzija)
Dolittle
izvorno ime: Dolittle
redatelj: Stephen Gaghan 
žanr: epska avantura
uloge: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley
trajanje: 96 minuta 

sadržaj: Nakon što je prije sedam godina izgubio suprugu, ekscentrični doktor John Dolittle, poznati liječnik i veterinar engleske kraljice Viktorije, otuđio se daleko iza visokih zidova dvorca Dolittle, u društvu egzotičnih životinja. Kada se mlada kraljica teško razboli, Dolittle je prisiljen uploviti u epsku avanturu do mitskog otoka u potrazi za lijekom, povratiti svoju duhovitost i hrabrost dok se suočava sa starim protivnicima i otkriva čudesna stvorenja. Doktoru se u njegovom naumu pridružuju mladi, samozvani pripravnik i raskalašena družina životinja, uključujući tjeskobnu gorilu, entuzijastičnu, ali ne baš pametnu patku, dvolični dvojac ciničnog noja i nadmoćnog polarnog medvjeda te snažnu papigu, koja je i najvjerniji savjetnik Dolittlea.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice za kinoprojekcije mogu se rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Obrazovna djelatnost

U tijeku su upisi na tečajeve, programe osposobljavanja te učlanjenja u Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac. 

Tečajevi stranih jezika i programi osposobljavanja

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč možete pohađati nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programe je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Osim jezičnih tečajeva, upisujemo zainteresirane polaznike u program osposobljavanja za računovodstveno-knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici usvajaju znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenje poslovnih knjiga u računalnom programu Synesis. 

Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac 

Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja da mu se pridruže u raspjevanom stvaralaštvu. Audicija se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 u prostorijama zbora (bivši bar Roxy, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite članom porečkog gradskog zbora!

 

Sve dodatne informacije možete dobiti na broju telefona (052) 887–216, putem e-pošte [email protected] i na internetskim stranicama Učilišta www.poup.hr.

Print Friendly, PDF & Email