NEWS

„Svijet ostaje na mladima, neka budu odvažni,drugačiji i neka u sebi probude strast za otkrivanjem svijeta“ – poručio je danas Korado Korlević

DSCN0047
03.06.2022. 18:02; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / „Svijet ostaje na mladima, neka budu odvažni,drugačiji i neka u sebi probude strast za otkrivanjem svijeta“ – poručio je danas Korado Korlević

U petak,  3.6.2022. u jutarnjim satima na Trgu Slobode u Poreču pod pokroviteljstvom Usluge Poreč održan je javni razgovor sa učiteljem, astronomom i znanstvanikom Koradom Korlevićem  a na temu Zaštite okoliša.

Najavljeni događaj zainteresirao je svih pa su tako razgovoru  prisustvovali u velikom broju građani ali  i učenici srednjih i osnovnih škola i to Osnove škole Poreč, Osnovne škole Finida, Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin ,  Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića i Srednja škole Mate Balota.

Tečno , slikovito i srčano Korado nas je uz pomoć Jelene Vitasović vodio iz teme u temu,upozoravajući na posljedice nemara i nepažnje. Svjetlosno zagađenje, ekologija, globalno zatopljenje bile su samo  neke od osnovnih tema gdje je Korado kroz zanimljive primjedbe i primjere usmjeravao pažnju slušatelja i otvarao neka nova područja promišljanja. Kako i što jesti, kako i zašto se štititi od sunca ili da li Istra razmišlja o svojoj budućnosti zbog podizanja mora , što treba pohvaliti i što su dobri primjeri samo su dijelovi dnašnjeg zanimljivog razgovora.

 Osim što je Usluga Poreč  na kvalitetan i zanimljiv način obilježila  svjetski Dan Zaštite okoliša ,zaključak današnjeg druženja bio je da svijet ostaje na mladim naraštajima  a Korado ih je pozvao da budu odvažni, drugačiji, zainteresirani i da probude u sebi strast za otkrivanjem svijeta ali i da nađu vrijeme kada će biti sami sa sobom i svojim razmišljanjima.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

Usluga Poreč  se organizacijom događaja pridružila  svima koji će u svijetu obilježiti Dan zaštite okoliša a sve  kako bi svojim građanima na zanimljiv i dostupan način pružila nove informacije i dodatno ih educirala .Građanima i posjetiteljima obratili su se gradonačelnik gospodin Loris Peršurić koji je istaknuo ulogu Grada Poreča u velikim i raznim ekološkim projektima koji su u tijeku i koji se planiraju dok je  Luka Maleš  direktor Usluge Poreč  zahvalio svima na njihovom interesu i dolasku najavljujući buduće akcije i želju da Usluga bude što više prisutna u gradu i kroz ovakva događanja.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email