NEWS
Ljekarna

Sve je spremno za novu plesnu godinu USB-a Poreč, koja počinje u ponedjeljak, 3. listopada

Svilena cabaret predstava 6
01.10.2022. 10:03; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Sve je spremno za novu plesnu godinu USB-a Poreč, koja počinje u ponedjeljak, 3. listopada

Sve je spremno za novu plesnu godinu u Udruzi mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč, čije plesne radionice za djecu i mlade te mali cirkus započinju s radom u ponedjeljak, 3. listopada. USB-ovci su za svoje članove pripremili i novosti, među kojima je ples na svili pod vodstvom trenerice Veronike Vlašić, za polaznike od navršenih 10 godina nadalje i za odrasle. A upravo je ova atraktivna disciplina koja kombinira plesne i gimnastičke elemente iskorištena za svojevrsni uvod u sezonu treniranja. Naime, krajem proteklog tjedna USB i trenerica Veronika Vlašić priredili su za svoje sugrađane i goste Svilenu cabaret predstavu u zelenilu parka hotela Materada.

U zraku, na svilenim trakama učvršćenim za krošnje starog bora, skladne su sinkronizirane akrobacije zajedno sa svojom trenericom izvodile Mirela, Sonja, Nataša, Andrea, Lana i Tina sa svojom kćerkicom Noemi.
Sve su one marljivo trenirale tijekom cijelog ljeta u dvorani USB-a u Vlašićevoj ulici, koja sad očekuje i nove svilene plesačice. Sugestivan je događaj u zalasku sunca pripremljen s puno pažnje, usklađenim elegantnim koreografijama, trakama i kostimima u roza, ružičastim, lila i crnim tonovima te prigušenim svjetlima.  
Nakon predstave, publika svih uzrasta imala je priliku isprobati rekvizite penjanjem, zamatanjem i rotiranjem u zraku, iznad podloge zaštićene strunjačama. Cilj ovog lijepog druženja bio je popularizirati novu zračnu disciplinu, nepoznatu u našem okruženju i podići prostor plesnih izvedbi iznad očiju publike.

– Velika pohvala ide vrijednim curama koje su toplo ljeto provodile u dvorani, a zahvala Valentinu Gašpariniju koji nam je pomogao osmisliti scenu tehničkom i elektroničkom opremom, direktoru hotela Materada Davoru Kalcu koji nam je omogućio korištenje lokacije i hotelskom domaru na suradnji, rekla je Veronika Vlašić.

Večer je fotografijama zabilježio fotograf Matija Vekić.

Programe i aktivnosti treniranja plesa na svili zainteresirani mogu pratiti na društvenim mrežama Fb i Instagram – USB Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email