Sv.Lovreč: Općina pomaže u nabavci ogrijeva

16.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv.Lovreč: Općina pomaže u nabavci ogrijeva

 Kako doznajemo od načelnika Branka Zgrablića, prema evidenciji porečkog Centra za socijalnu skrb, takvih domaćinstava ima šest. Budući da krajem godine korisnicima općinskih poslovnih prostora – marketa i mesnice – istječu ugovori o najmu koje su potpisali s nekadašnjim vlasnikom Laguna commerceom, korisnicima će biti ponuđeni novi ugovori. Prije toga treba utvrditi točnu kvadraturu i eventualno korigirati cijenu najma, rekao je Zgrablić.

Lovrečkoj podružnici Sindikata umirovljenika, koja broji 71 člana, odobreno je dvije tisuće kuna za sufinanciranje redovnih djelatnosti.

Članovi poglavarstva odlučili su raspisati natječaj za asfaltiranje pola kilometra bijele ceste u naselju Medaki, za što će od tamošnjih obitelji zatražiti doprinos od po sedam tisuća kuna. Raspisani su i natječaji za prekrivanje školskog igrališta novim slojem asfalta, proširenje dijela tamošnje ceste i ograđivanje školskog dvorišta te uređenje protupožarnog puta od točke Lim-Pilj do mjesta Krunčići, odnosno starog puta za Jural. Boćarski klub Sv. Lovreč dobio je dozvolu za korištenje općinskog grba njegovim isticanjem na dresovima.

K.F., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email