NEWS

Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ pripremio bogati program povodom Dječjeg tjedna

djecji tjedan
04.10.2021. 08:54; ; Početna / Obavijesti / Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ pripremio bogati program povodom Dječjeg tjedna

„Ljubav djeci prije svega“ je prepoznatljiva i lijepa izreka koja je moto Dječjeg tjedna. Vođeni tom parolom i mišlju da djeci treba samo bezuvjetna ljubav i naravno malo smijeha i zabave, Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ i ove je godine u suradnji s Gradom Porečom I volonterima Tajanom Reznić Brenko, odgojiteljicom Natašom Rotar I profesoricom likovne umjetnosti Marinom Dželalijom Jakominić pripremio bogati program.

U toku tjedna  Tajana Reznić Brenko doktorandica poslijediplomskog doktorskog studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu,  voditi će radionicu posvrećenoj kulturi mira, suradnji  I dijalogu. Osnovne teme vezuju se uz izgradnju međusobnog povjerenja i prihvaćanja, unutar grupne povezanosti te razvijanje pozitivnog stava o sebi i drugima. Na radionici će se prvenstveno   usredotočiti na razvoj vještine aktivnog slušanja te jasnog izražavanja osjećaja i potreba što se shvaća prvim korakom prema istinskom dijalogu i umijeću suradnje te vještini miroljubivog rješavanja sukoba koje vodi do transformacije u kvalitetno nove odnose između pojedinaca i unutar grupe.

Cilj radionica jest promjena određenih stavova, ponašanja, doživljavanja; zajednički rad I zajedničko sazrijevanje; razvijanje svijesti o pravima i odgovornostima, svojih i drugih, kao i o zajedničkoj odgovornosti za dobrobit zajednice.

Najmlađim članicama Studija za izvedbene umjetnosti Mot 08 će u posjet doći odgojiteljica Nataša Rotar koja će djecu uvesti u čaroban svijet bajki te time probuditi dječju maštu.

Učiteljica likovne umjetnosti Marina Dželalija Jakominić   će  kroz likovnu umjetnost djecu  potaknuti  na stvaralaštvo, timski rad i zajedništvo.

Print Friendly, PDF & Email