NEWS
Laguna Ironman 800

Mlade zvijezde pružile su spektakularnu tenisku završnicu turnira „Memorijal Slavoj Greblo“

Poznati pobjednici teniskog turnira „Memorijal Slavoj Greblo“ (1)
04.10.2021. 09:28; ; Početna / Sport i rekreacija / Mlade zvijezde pružile su spektakularnu tenisku završnicu turnira „Memorijal Slavoj Greblo“

U napetoj završnici 36. izdanja međunarodnog teniskog turnira za djevojčice i dječake do 12 godina „Memorijal Slavoj Greblo“, koji se i ove godine održao na terenima teniskog centra Petalon u Vrsaru, slavio je Jou-George Gnjidić iz Hrvatske, svladavši pritom Dragos Mihai Mone (Rumunjska) s rezultatom 7/5 6/4, dok je u ženskoj kategoriji slavila Rebecca Malmstrom iz Švedske, koja je u finalu porazila Zoju Peternel (Slovenija) rezultatom 6/2 6/4. Već dobro poznati turnir iz kalendara Tennis Europea prvog ranga i ove je godine okupio 250 igrača s pratnjom iz 25 zemalja.

Turnir se ove godine održavao od 25. rujna do 2. listopada, gdje je nakon uzbudljivih mečeva slavio Jou-George Gnjidic (Hrvatska) u muškoj kategoriji, a Rebecca Malmstrom (Švedska) u kategoriji djevojčica. Oba natjecatelja su do finala došli izvrsnom igrom i vještinom, a za svoj su uspjeh primili i pobjednički pehar.

Svake godine ovaj teniski turnir donosi pregršt iznenađenja s teniskih terena, zahvaljujući mladim i talentiranim tenisačima iz mnogih zemalja, koji odmjeravaju svoju snagu i vještinu. Ove godine se isto tako jasno moglo vidjeti kako je pred mnogim mladim sudionicima ovog sporta blistava teniska karijera s još mnogo uspjeha i radosti.

Za organizaciju turnira pobrinuli su se teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turističke zajednice općine Vrsar kako bi sudionicima turnira omogućili sve što je potrebno za najbolje rezultate. Da turnir zaista i jest uspješan govori i činjenica sa su tu svojevremeno zaigrali i neki od najpoznatijih hrvatskih teniskih zvijezda današnjice poput Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića te Borne Ćorića.

Vrsar i Rovinj već su dobro poznati među europskom teniskom elitom. Zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvijek dostupnoj opremi za treniranje,  gradovi su domaćini teniskih događanja tijekom čitave godine, a blaga mediteranska klima idealna je za pripreme igrača prije natjecanja.

Tijekom boravka u jednom od hotelskih smještaja ili apartmana, svi će sudionici kušati vrhunsku gastronomiju istarskog kraja, ali i ono najbolje od svjetske gastronomije. Sportska ponuda u Rovinju i Vrsaru kontinuirano se nadograđuje i obogaćuje kako bi se tenisačima, profesionalnim i amaterskim, ponudili što bolji uvjeti priprema, ali i sudjelovanje na raznim turnirima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email