Studio Tumpić/Prenc nagrađen na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20

01_Tumpic-Prenc_Gradski Bazeni Pula-Pola
13.11.2020. 12:27; ; Početna / Gospodarstvo / Studio Tumpić/Prenc nagrađen na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20

Projekt vizualnog identiteta i unutarnje signalizacije Gradskih bazena Pula – Pola rovinjskog Studija Tumpić/Prenc okrunjen je nagradom Hrvatskog dizajnerskog društva na ovogodišnjoj Izložbi hrvatskog dizajna 19/20.

Projekt vizualnog identiteta i unutarnje signalizacije Gradskih bazena Pula – Pola rovinjskog Studija Tumpić/Prenc ne prestaje oduševljavati domaću i međunarodnu dizajnersku scenu.

Ovoga je puta za navedeno kreativno rješenje Studiju iz Rovinja, kojega čine Anselmo Tumpić, Sara Prenc Opačić i Anton Licul Grk, pripala nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za najbolji rad u kategoriji prostorne i grafičke intervencije i sistema na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20.

Ova se izložba održava bijenalno već 21 godinu, te slovi kao vrlo važno događanje na polju dizajna u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem, 11. izdanju, prijavljeno je bilo 497 radova, od kojih je Selekcijska komisija odabrala njih 294, a među kojima su birana najbolja dizajnerska ostvarenja, podijeljena u osam kategorija.

Međunarodni ocjenjivački sud HDD-a sinoć je po prvi put od prvog izdanja Izložbe 1999. godine najbolje dizajnerske radove za 2019. i 2020. godinu proglasio online.

Selekcijsku komisiju Studiju su prošli projekti “Latini”, “Suhozidi otoka Hvara” i “Sliparija”, dok je već poznati i uspješni projekt masivnog kompleksa pulskih bazena proglašen pobjedničkim dizajnom u pripadajućoj kategoriji.

“Nakon velikog uspjeha na međunarodnom planu, iznimna nam je čast dobiti ovu važnu nagradu koju dodjeljuje međunarodni žiri povodom domaće bijenalne revije dizajna. Smatramo kako ista čini velik iskorak u promociji hrvatskog dizajna, te smo zahvalni što možemo biti djelom te priče”, rekao je kreativni direktor Studija, Anselmo Tumpić.

Istaknimo također kako je isti projekt bio nominiran za Veliku nagradu HDD-a kao projekt koji je protekle dvije godine metodama dizajna ostvario zamjetan učinak i pozitivne pomake u socijalnom i kulturnom kontekstu.

Nagrađenih će 35 projekata, pa tako i onaj Gradskih bazena Pula – Pola, biti predstavljeno na  “Izložbi hrvatskog dizajna 19/20: Nagrađeni radovi” postavljenoj u Muzeju za umjetnost i obrt od 14. studenog do 5. prosinca.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email