NEWS

STAROGRADSKA JEZGRA – reakcija koalicije ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE na IDS-ov plan (sponzorirani članak)

dolores, gašo i slavko 1
16.05.2017. 14:15; ; Početna / Politika / STAROGRADSKA JEZGRA – reakcija koalicije ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE na IDS-ov plan (sponzorirani članak)

Krajem prošlog tjedna IDS je, kroz okupljanje građana u MO J. Rakovac, ponudio Porečnkama i Porečanima “oštroumni” plan revitalizacije starogradske jezgre – za ljetno razdoblje! Za ne vjerovati! I sve su to još pompozno prezentirali kao veliki pomak u prostoru! Izbori su pa nešto se mora reći, a mlada ekipa kandidata svako malo pa se u tom prostoru gubi…

Mi, koalicija ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE (SDP, NGI Dolores&Stevo, HSS, HSLS i HNS) ponavljamo koliko možemo, pa do besvjesti:

revitalizirati starogradsku jezgru tijekom turističke sezone jednako vam je pokušaju spašavanja utopljenika dodatnom količinom vode. Čovjeka su izvukli na obalu i sad, da bi ga oživili strpali mu u usta bocu mineralne!

Problem Poreča koji umire tiče se onog ostalog djela godine, van turističke sezone, kada turista nema. Mi gubimo identitet jer ne znamo što ćemo sa starogradskom jezgrom i s nama samima kad nemamo komu prodat našu djedovinu. To je suština revitalizacije! Jednostavno, ali jednako komplicirano.

Poštovani birači

program naše koalicije ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE se u tome razlikuje od ideesovskog. Dajte si malo vremena i kuraja pa sami zaključite, nemojte nasjesti na prazne omote. Mi vam nudimo razumni program, nudimo vam ono što uskoro bivši gradonačelnik Štifanić nije mogao shvatiti u svoja tri mandata, a njegovi bivši puleni i dalje ne shvaćaju!

Moramo vratiti Porečane Poreču, sve gradske institucije moraju se fokusirati na ovaj problem, sve podrediti tom cilju jer o njemu ovisi naša budućnost.

Zato mi, koalicija ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE, znamo i hoćemo:

  • ukinuti sve umjetne barijere (naplata parkirališta i sustav rampi) koje nas odvajaju od centra grada – od srca Poreča
  • dovršiti izgradnju infrastrukture
  • urediti trg Marafor
  • osmisliti kulturno- umjetnički i zabavni program od 1. listopada do 20. travnja
  • uvesti poticajne mjere rada ugostiteljskih objekata tijekom cijele godine
  • poticati stanogradnju u starogradskoj jezgri
  • preispitati sadržaj poslovnih prostorija u vlasništvu Grada potićući ulaganja malog poduzetništva i obrtnika s posebnim naglaskom na mlade
  • vratiti porečku rivu Porečanima

To je zahtjevan program, ali jedini koji nudi pravi građanski angažman.

U tome se mi u koaliciji ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE (SDP, NGI Dolores&Stevo, HSS, HSLS i HNS) bitno razlikujemo od njih. Trebate tu razliku dobro prožvakati i na kraju odlučiti što je bolje i pravednije.

ZMV

Print Friendly, PDF & Email