NEWS
Ljeto u Funtani

Slovenski kampisti izabrali najbolje kampove u ovogodišnjoj sezoni – najbolji u Istri su Valkanela, Polidor i Koversada

2020-10-30_12h21_24
30.10.2020. 12:22; ; Početna / Gospodarstvo / Slovenski kampisti izabrali najbolje kampove u ovogodišnjoj sezoni – najbolji u Istri su Valkanela, Polidor i Koversada

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji – Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija već po deseti put.

Ovogodišnja kamping sezona bila je puno drugačija jer su se kampovi otvorili tek krajem petog mjeseca. Brojne zemlje imale su različite mjere prelaska granice od Njemačke na početku sezone, do Holandije u srpnju, a onda u kolovozu još Austrija, Italija i Slovenija.

Slovenci su kao narod kampista tradicionalno došli na odmor na Jadran i tako samo u kampovima ostvarili nešto više od 2 milijuna noćenja. To je 30 % manje od prošle godine, a uzroci su uz sigurnosne mjere i vaučeri koje su Slovenci dobili od države za odmor u svojoj zemlji. Tako slovenski kampovi imaju čak 61 % više noćenja domaćih kampista.

U istarskim kampovima Slovenci ostvare 38 % od svih noćenja, na Kvarneru 25 %, a na području Zadra 19 %. Među gradovima najpopularniji su kampovi u Medulinu, Malom Lošinju i Novalji.

U Istri najbolji kampovi su Valkanela i Polidor

Slovenci vole prirodne kampove s puno sjene na parcelama, raznolikom plažom i dobrom animacijom. U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova dobio kamp Valkanela iz Vrsara/Funtane .
U Valkaneli su u posljednjim godina uredili nove parcele, renovirali dio sanitarnih čvorova i izgradili bazenski kompleks.

Drugo mjesto je osvojio kamp Lanterna Premium Resort iz Poreča/Tara, a treće kamp Porto Sole iz Vrsara.

Najbolji mali kamp u Istri je i ove godine kamp Polidor iz Funtane, koji radi tijekom cijele godine. Gosti hvale osobni pristup gostu, organizaciju obiteljskih biciklističkih tura, degustacije vina i maslinovog ulja te animaciju . Drugo mjesto ide u kamp Lighthouse u Savudriji i treće u kamp Puntica u Funtani.

Koversada najbolji FKK kamp (Naturističko kampiranje)

U Hrvatskoj je samo još 14 kampova, koji omogućavaju FKK kampiranje. Najviše glasova ove godine dobio je kamp Koversada iz Vrsara, gdje su ponudu nadopunili s najmom modernih mobilnih kućica. Drugo mjesto osvojio je porečki kamp Ulika, a treće kamp Baldarin iz Punta Križe na Cresu.

Treća nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide kampu Aminess Maravea kod Novigrada

Mobilne kućice su bile ove godine još popularnije jer nude siguran oblik boravka. Svaka kućica uz spavaće sobe ima svoju kuhinju i kupaonicu, tako da gosti ne trebaju koristiti zajedničke prostore. U kategoriji najboljih naselja mobilnih kućica prva nagrada iznenađujuće ide u ove godine otvoreni River camping Bled, gdje su napravili pravo malo alpsko selo sa kućicama u drvenom stilu. Druga nagrada ide za kućice u kampu Krk Premium, a treća u kamp Aminess Maravea kod Novigrada.

(rex)

Print Friendly, PDF & Email