NEWS
Best of Poreč

Slovaci u Poreču Nijemcu ukrali kartice pa na bankomatu podigli desetke tisuća kuna

20.06.2016. 12:39; ; Početna / Crna kronika / Slovaci u Poreču Nijemcu ukrali kartice pa na bankomatu podigli desetke tisuća kuna

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica slovačkih državljana, 41-godišnjak i 43-godišnjak počinili kaznena djela teška krađa i računalna prijevara, izvijestila je PU istarska.

Muškarce se sumnjiči da su 16. lipnja u popodnevnim satima, na parkiralištu trgovačkog centra u Vrsaru, podesnim alatom ili uređajem otvorili automobil VW T5, njemačke nacionalne oznake, iz kojeg su otuđili mobitel, novčanike s osobnim dokumentima, karticama, novcem i druge predmete.

Osumnjičeni su potom s ukradenim karticama podigli novac s računa 57-godišnjeg njemačkog državljanina i time ga oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dvojica slovačkih državljana privedeni su 17. lipnja u poslijepodnevnim satima u pritvorsku jedinicu PU istarske, a zbog sumnje da su počinili još kaznenih djela na području PU istarske, policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani