Sankcionirani zbog protupravnog ponašanja na nogometnoj utakmici u Funtani

policija-kombi
16.01.2023. 11:45; ; Početna / Crna kronika / Sankcionirani zbog protupravnog ponašanja na nogometnoj utakmici u Funtani
U nedjelju, 15. siječnja od 12 do 14 sati, za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između NK Hajduk i NK Slovačko u Funtani, dvojica domaćih navijača u dobi od 23 i 19 godina dovedeni su u policijsku postaju zbog protupravnog ponašanja.
 
Za vrijeme odigravanja nogometne utakmice 19-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.04 promila zapalio četiri pirotehnička sredstva, od kojih je tri bacio na nogometno igralište, dok je 23-godišnjak koji je također bio pod utjecajem alkohola od 1.37 promila bacio na nogometno igralište dva pirotehnička sredstva.
 
Mladići su dovedeni u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njih zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju nereda na športskim natjecanjima podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.
Protiv 19-godišnjaka se podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s obzirom da je posjedovao i manju količinu marihuane.
 
Print Friendly, PDF & Email