NEWS
HALF MARATON S

Delegacija Poreča na susretu s kolegama iz bavarskog Poinga povodom godišnjice prijateljstva

poing3
16.01.2023. 13:58; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Delegacija Poreča na susretu s kolegama iz bavarskog Poinga povodom godišnjice prijateljstva

Na tradicionalnom okupljanju povodom Nove godine, njemački grad Poing ugostio je delegaciju Poreča, s kojim ove godine obilježava 10 godina prijateljstva. Podsjetimo, nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča s ciljem trajnog prijateljstva dva grada, 2015. godine potpisana je i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

Protekla je godina bila posebno aktivna po pitanju suradnje, jer je povodom Dana državnosti u organizaciji Hrvatskog konzulata u Münchenu Poreč bio grad domaćin proslave, na kojoj su se okupili brojni političari, kulturni i gospodarski djelatnici Bavarske, među kojima i predstavnici turističkog sektora, te je održana prezentacija grada Poreča, turističke ponude grada kao i mnogobrojne istarske delicije, a Poreč je predstavljen i kao pobratim njemačkog grada Poinga. Svojim su programom i prezentacijama na proslavi sudjelovali i učenici porečke Umjetničke škole.

Na porečkoj Materadi u proteklom razdoblju uređen je i Park prijateljstva Poreč-Poing okružen maslinama, koje je brzo postalo jedno od omiljenih piknik-okupljališta, a prigodnim poklonom – maslinovim uljem prijateljstva, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zahvalio se gradonačelniku Poinga Thomasu Starku na dosadašnjem prijateljstvu, kao i aktivnoj hrvatskoj zajednici u Njemačkoj koja potiče kulturnu razmjenu između dviju zemalja.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email