NEWS

S ljetom dolazi i povećanje količina komunalnog otpada: Na Poreštini prikupljeno 6% više otpada nego lani

25.08.2017. 13:23; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / S ljetom dolazi i povećanje količina komunalnog otpada: Na Poreštini prikupljeno 6% više otpada nego lani
komunalno-min

Kada je riječ o prikupljanju otpada u ljetnim mjesecima, porast broja ljudi koji su boravili i još uvijek borave na području samoga grada Poreča, pa i cijele Poreštine se itekako osjeti. Do 31. srpnja prikupljeno je 13 300 tona svih vrsta otpada, što je čak 6% više prikupljenog otpada u odnosu na prošlu godinu.

U periodu od 1. do 24. kolovoza prikupljeno je dodatnih 3 600 tona. Ovisno o lokaciji prikupljanja, broj odvoza komunalnog otpada tijekom ljetnih se mjeseci u odnosu na zimski period gotovo udvostručuje. Zbog toga se, uz stalno zaposlene radnike u Čistoći, uposlilo više od 100 sezonskih radnika.

Osim samog odvoza otpada, Čistoća brine i o urednosti grada. Odjel pometanja imao je tijekom cijeloga ljeta pune ruke posla, a tome je dodatno doprinijelo i nekoliko olujnih nevremena koja su zahvatila Poreč i okolicu. Kako bi se u jeku turističke sezone posao obavljao što kvalitetnije, porečka je Usluga obnovila vozni park, uloživši gotovo 4 milijuna kuna u novu radnu opremu.

Povećanju količine otpada svakako pridonose i brojne hotelske kuće. Nova je oprema omogućila da se velike količine otpada saniraju kvalitetnije brže i bolje što je znatno doprinijelo kvaliteti turističke ponude i ljepšem izgledu destinacije.

Više doznajte u prilogu TV ISTRA

 

Print Friendly, PDF & Email