NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Rukomet: Poreč – Agram Medveščak 27:30 (13:14)

22.04.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Poreč – Agram Medveščak 27:30 (13:14)

Rukometaši su propustili prvu evropsku match loptu. Poraženi su u utakmici sa direktnim konkurentom za treće mjesto, koje vodi u Challenge Cup. Renomirani «Agram Medveščak» je u četvrtom međusobnom susretu slavio treći puta i time dokazao da je bolja momčad, a ono što je najvažnije zagrepčani su «ključnu» utakmicu odigrali potpuno hladnije glave, kažnjavali su i minimalnu grešku domaćina, te tako sebi uvelike otvorili ponovnu mogućnost da i u slijedećoj takmičarskoj sezoni igraju u kupu iz kojeg su ove godine ispali u polufinalu.

Bila je to jedna vrlo teška, napeta, prava prvenstvena utakmica, koja je obilovala i grubostima, čvrstim prekršajevima, sa puno tehničkih pogrešaka i izuzetno raspoloženim vratarima.

Domaćini su dobro otvorili susret, već u 3 minuti su poveli 2:0, a u devetoj na semaforu svijetli 3:5. Neučinkovitog Turkovića trener Ilić mijenja Elvisom Lakovićem; njegov prvi kontakt sa loptom dovodi ga u poziciju da iz odlične prilike savlada vratara Dragana Jerkovića, ali je on briljantno intervenirao.

Da to neće biti isti «Laki» koji je donio pobjedu protiv «Pipa» vidjelo se, kada je nakon jedne uspješne krađe lopte jednostavno stao u protunapadu, a lopta ga pogađa u nogu. Negativan «porečki predznak» se je dao naslutiti u 16 minuti, kada je Vladimir Ostarčević diskvalificiran zbog udaranja u glavu Irfana Kovača, te je tako «Agram» ostao sa 4 igrača u polju. Domaćini ne uspijevaju odmah realizirati napad, a period igre sa dva igrača manje u polju za igru gosti zaključuju rezultatom 2:2. Zagrepčani su stalno u vodstvu, a u 22 minuti dalekometnim projektilom Tomislava Matoševića domaćini vode 11:10, da bi Damir Bičanić u 28 minuti iskoristio igrača više za svoju momčad i postavio konačni rezultat prvog poluvremena. Domaćini sigurnije kreću u nastavak utakmice i rezultat biva brzo izjednačen, slijedi mini serija gostiju od 0:4, domaćini odgovaraju sa 3:0, pa je tako u 42 minuti 19:20, a domaćini ne uspijevaju realizirati napad za izjednačenje. U tom periodu igre bilježimo i grubi start domaćeg igrača Irfana Kovača nad Nikolom Raičem, pa je i za njega utakmica opravdano završila ranije. Definitivni kraj za domaćina vjerojatno je 44 minuta, kada će zbog ozljede koljena igru napustiti Tomislav Špehar, pa je tako domaćin ostao bez svoje desne strane.

To definitivno nije bila sretna večer za «Tomija», jer je od 12-e minute igrao sa povezom na bradi kojeg je zaradio «naletivši» na lakat Zvonimira Bilića. Poslije utakmice prevezen je u pulsku bolnicu na šivanje, a vrlo vjerojatno je takmičarska sezona za njega gotova. Domaćine je u igri držao jedino Krešimir Maraković, koji naravno nije mogao sve sam. Tomislav Matošević je bio daleko od igre zbog koje je pozvan u reprezentaciju, Stevan Popov nije bio uobičajeno učinkovit u obrambenim zadacima, opisali smo loš učinak «desne» strane, kao i blijedi nastup Elvisa Lakovića.

Važnost utakmice je očigledno učinio svoje, pa poraz ne čudi. Ipak, iz sivila ekipe iskočio je Sandro Uvodić koji je sa 18 obrana dovodio u očaj «Agramere», a domaćine držao u igri.

Treba istaći i vrlo dobru igru zagrepčana, kako ne bi ispalo da su za poraz isključivo krivi domaćini. Danijel Grgić i Ljubo Vukić su bili neriješivi za obranu domaćina, vratari Goran Jerković, a kasnije i Mario Kelentrić su pokazali zašto su svojevremeno bili u reprezentaciji, trener Ivica Obrvan je uspio zaustaviti najjače oružje dosadašnje domaćinove igre, a to je brzi polazak sa centra, čime se do sada dolazilo do takozvanih lakih golova, pa je domaćin riješenja morao tražiti igrom na postavljenu zonu, za što se iz gore navedenog vidi da nije išlo. Usprkos svim propustima, domaćini u 52 minuti pri rezultatu 24:24 imaju napad za vodstvo, koje nisu uspjeli realizirati, a za novo vodstvo nikad više neće bili u prilici. U 54 minuti aktivno su učešće uzeli i gledatelji koji su ponovno došli u velikom broju, ali ipak nisu uspjeli značajnije pomoći. dva, a Agram Medveščak četiri puta), a zabilježili smo i sedam izjednačenja. Početkom drugog poluvremena lagano se počela osjećati nadmoć »medvjeda« koji su se nakon sedam minuta igre s četiri gola Grgića, dva Vukića, te dvije važne obrane Jerkovića prvi put »odlijepili« na osjetna četiri pogotka (19:15). Međutim u samo dvije minute s dva gola Špehara i jednim Matoševića Porečani su se ponovno vratili na svega gol »minusa« (18:19). Jedan od ključnih trenutaka utakmice bio je ulazak Kelentrića u 40 minuti na vrata »agramera«, potez trenera Obada koji se u tom trenutku činio nerazumljivim jer je Jerković dobro branio (11 obrana). Međutim, Kelentrić je u završnih 20 minuta sakupio pet obrana, sve u ključnim trenucima kad su domaćini trebali poravnati. Od te 40. minute Porečani su konstantno hvatali gol prednosti »Agram Medveščaka«, u niz navrata imali napad za izjednačenje, ali što zbog Kelentrića, što zbog vlastite nespretnosti, nisu uspjeli. Drugi ključan trenutak bila je ozljeda Špehara (44´) koji je ionako nakon jednog sudara s Bilićem u prvom poluvremenu i ozljede brade veći dio susreta igrao s povezom oko glave. Kako je još ranije zbog crvenog kartona igru morao napustiti Kovač, trener »Poreča« Ilić do kraja je imao jako oskudan izbor igrača i bilo je pitanje kako će domaćini izdržati do kraja. Ipak, u 52. minuti Matošević je snažnom »praćkom« iznad Kelentrićeve glave, ispod prečke konačno poravnao rezultat na 24:24 i tada se konačno probudila cijelo proljeće uspavana porečka publika i počela snažno bodriti domaće rukometaše. Međutim, prije svega Grgić i Čupić nisu dozvolili pretjeranu radost domaćina i ponovno »odlijepili« goste na dva razlike. Posljednju prigodu za poravnanje, kod vodstva gostiju 28:27, Marakoviću je minutu i 15 sekundi do kraja obranio Kelentrić, Bilić je u brzom protuudaru povećao na dva razlike, a Kelentrić ponovo 30 sekundi do kraja »skinuo« pokušaj Lakoviću i priči je bio kraj.

Dvorana SRC »Veli Jože«. Gledatelja 500. Suci: Damir Sarajlić (Velika Gorica) i Gordan Vukušić (Zagreb)

POREČ: Uvodić (17+1), Milinković, Šimunović, Popov 5, Borotić 2, Špehar 5, Mataija, Matošević 4, Kovač 2, Turković 2 (1), Beaković, Maraković 6, Laković 1, Gorenac.

AGRAM MEDVEŠČAK: Jerković (11+0), Kelentrić (5), Sulić 1, Bičanić 2, Bilić 2, Raič 3, Knežević, Bešlić, Pašalić, Obad 1, Čupić 3, Vukić 5, Ostarčević 1, Grgić 12.

Sedmerci: Poreč 1 (1), Agram Medveščak 1 (0). Isključenja: Poreč 6, Agram Medveščak 10 min. Crveni kartoni: Ostarčević (16´– grub prekršaj), Kovač (35´– grub prekršaj).

RK Poreč

Print Friendly, PDF & Email