NEWS

Kaštelir: Poslovna zona i promet nekretnina podebljali proračun

22.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Kaštelir: Poslovna zona i promet nekretnina podebljali proračun

 Razliku čini prijenos viška sredstava iz godine ranije. Kako veli načelnik općine Enio Jugovac, proračun je bio realno planiran, a među stavkama se ističu općinski porezi na promet čiji prihod raste iz godine u godinu. Djelomično je uzrok tomu i sve veća aktivnost poslovne zone Labinci, kao i prilično veliki promet nekretninama na području općine.

Članovi Općinskog vijeća prihvatili su prijedlog poglavarstva da se odluka o poslovnim prostorima izmijeni tako da se stavke za mjesečni iznos najamnine, do sada izražene u njemačkim markama, pretvore u eure. Prihvaćen je i prijedlog da se raskine ugovor o dodjeli nekretnina Zajednici Talijana Labinci. Općina je s njom sklopila ugovor kojim joj je dodijeljena jedna zgrada na račun izgradnje kolektora. Budući da obveza nije ispunjena, vijećnici su se složili da treba početi proceduru raskida ugovora te vraćanja dodijeljene nekretnine u punopravno vlasništvo Općine. U raspravi je istaknuto da za tu odluku nije trebalo čekati pune tri godine.

Bilo je riječi o zahtjevu firme Global tours iz Rogovići za kupnju parcele na kojoj bi se izgradio market, društvene prostorije te parkiralište. Odbor za upravljanje nekretninama prethodno je razmatrao ovaj zahtjev te predložio tvrtki da se zemljište ne prodaje, već dade u 30-godišnji zakup bez naknade, uz obvezu gradnje objekta te davanje općinske suglasnosti na idejni projekt i etažiranje. Takvom prijedlogu suprotstavili su se neki mještani Rogovići, rečeno je u raspravi, koji žele sami odlučivati o tome što će se graditi na njihovom području. Vijećnici su se složili da općinska uprava provede pisanu anketu-referendum da bi se mještani izjasnili.

Naknadnim uvrštenjem u dnevni red usvojena je i odluka o osnivanju dobrovoljnog vatrogasnog društva, a općinska uprava zadužuje se za pripremu osnivačke skupštine.

Sjednici je prisustvovalo svih 11 vijećnika, a sve su odluke donesene jednoglasno.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email