NEWS

Rita Gulić iz Umjetničke škole Poreč osvojila I. nagradu na natjecanju Sergei Rachmaninoff

2023-04-25_23h30_08
25.04.2023. 23:30; ; Početna / Kultura / Rita Gulić iz Umjetničke škole Poreč osvojila I. nagradu na natjecanju Sergei Rachmaninoff

Treće po redu Internacionalno Online Piano natjecanje Sergei Rachmaninoff organizirano je od 7. do 9. travnja 2023. godine. Natjecanje je bilo podijeljeno na dvije kategorije: klavir solo i klavir duo.  Organizator natjecanja je prof. Džan Dervisević.

Na natjecanju u kategoriji klavir solo sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola ili srodnih glazbenih institucija iz cijeloga svijeta podijeljenih u 9 kategorija.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Dr Milica Lawrence (Srbija), Lejla Alajbegović Šećerović (BiH), Irena Mijušković (Srbija) i Suzana Bevanda Sijarić (BiH).

Umjetničku školu Poreč predstavila je Rita Gulić, učenica 5. razreda  Umjetničke škole Poreč u klasi učiteljice Aleksandre Orbanić. Rita je svojim izvrsnim nastupom osvojila I. nagradu i rezultat 99 /100. Predstavila se poznatim i zahtjevnim programom J. S. Bach: Dvoglasna invencija br. 13 u a-molu i W. A. Mozart: Sonata u C-duru, KV 545, I.st.

Snimka nastupa s kojim je Rita osvojila nagradu

Učenica Rita Gulić višestruko je nagrađivana i izuzetno marljiva učenica te je još jednom pokazala koliko se mnogo može napredovati i postići u sviranju instrumenta uz redovito i predano svakodnevno sviranje.

Čestitke od srca učenici Riti Gulić te veliko hvala i čestitke učiteljici Aleksandri Orbanić na iznimnom trudu i postignutim rezultatima! Čestitke i veliko hvala divnim roditeljima te  ravnateljici i učiteljicama/ima Osnovne škole Poreč u kojoj je Rita također izvrsna i odlična učenica.

Umjetnička škola Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email