NEWS
VALAMAR-S-sezona

RADOVI U MARINI

16.02.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / RADOVI U MARINI
348Marina_kolpomorti.jpg

Iako je jučer temperatura mora prema službenom termometru u porečkoj marini bila tek nešto viša od 8 stupnjeva Celzija, u njenom je podmorju bilo živo. Ronioci su uz pomoć »padobrana« punjenih zrakom razmještali po dnu teške betonske blokove, »korpomorte«. Oni se potom povezuju debelim željeznim lancem i tako dobiva sigurno sidrište za jahte u gradskoj marini. 

Ovo je nastavak rekonstrukcije i pojačanja sidrišta u marini. Uz ove radove proširit ćemo mogućnost prijema satelitskih TV programa i na molo broj dva, svjetlosnim vodom povezati recepciju s našom upravom, a u sklopu marine imat ćemo, za njene korisnike, i mašinu za pranje rublja na žetone.

Za podmorske radove angažirali smo specijalizirani lokalni obrt Mediteraneo, a ostalo ćemo obaviti vlastitim snagama, rekao je Rodoljub Kosić, direktor porečke komunalne tvrtke Usluga, koja upravlja gradskom marinom.

Kosić je najavio i izradu projekta videonadzora lučice, tj. dijela akvatorija u kojem su uglavnom sportsko-rekreacijske barke Porečana, čime će se podignuti sigurnost tih privezišta.

Ukupno će ove godine u porečku marinu biti uloženo oko 350 tisuća kuna. Uslugina radna jedinica Marina-Luka u prvih devet mjeseci prošle godine ostvarila je blizu 700 tisuća kuna dobiti.

G. Prrodan, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email