NEWS
VALAMAR-S-sezona

Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava i vodoopskrbe naselja Kosinožići u završnoj fazi

Kosinožići - početak asfaltiranja 5
23.12.2020. 13:51; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava i vodoopskrbe naselja Kosinožići u završnoj fazi

Odvodnja Poreč d.o.o. obavještava građane da su započeli radovi na izradi asfaltnog zastora u sklopu  izgradnje dijela kanalizacijske mreže i vodoopskrbe naselja Kosinožići u trupu lokalne ceste LC 50046 Antonci – Kosinožići.

Lokalna cesta proširiti će se u prosjeku za 0,70 m’ na prosječnu ukupnu širinu ceste od 5,20 m’, što će financirati Grad Poreč dok će preostali dio troškova podijeliti Odvodnja Poreč, ŽUC i Istarski vodovod

U prvoj fazi radova izvršiti će se izrada asfaltnog sloja u dužini od 510 m’ u smjeru Kosinožići – Antonci, od skretanja za Velenike, dok će se preostali dio ceste u samom naselju dovršiti u najkraćem mogućem roku.

U sklopu navedenih radova izvršena je izgradnja dijela gravitacijskog kolektora otpadnih voda K-3 u dužini od 860 m’ i izgradnja dijela tlačnog voda TL-4 u dužini od 65 m’, te izgradnja vodovodne mreže u dužini od 564 m’.

Kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna, podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj  dužini  od 7,8 km sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 2.5 km glavnog kolektora na dionici  St.Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna.

I ovaj projekt kao i prva dionica glavnog kolektora St.Portun – Antonci, radi se u suradnji sa Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno  provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako su se  paralelno sa izvođenjem radova na izgradnji dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, u predmetnoj lokalnoj cesti izveli i radovi na izgradnji prve dionice vodovodnog ogranka za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna.  

Projektom izgradnje glavnog kolektora u trupu lokalne ceste stvaraju se uvjeti za radove na izgradnji kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola.

Zahvaljujemo se građanima na razumijevanju i strpljenju te poštivanju privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova, koji u konačnosti rezultiraju podizanju ljestvice u kvaliteti i sigurnosti života.

Odvodnja Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email