NEWS

Porečka Hitna dobila novo moderno vozilo zahvaljujući europskim sredstvima i sufinanciranju Grada Poreča i općina Poreštine

Gradonačalnik Peršurić uručio je ključeve vozila ravnateljici Antić
23.12.2020. 13:52; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Porečka Hitna dobila novo moderno vozilo zahvaljujući europskim sredstvima i sufinanciranju Grada Poreča i općina Poreštine

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije – ispostava Poreč dobio je na uporabu novo kombi vozilo opremljeno po najnovijim standardima, a službena primopredaja održana je danas kraj zgrade Doma zdravlja u Poreču. Uz predstavnike Zavoda, primopredaji su prisustvovali i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, djelatnici porečke Ispostave, te novinari.

Vozilo su nabavili zahvaljujući europskim sredstvima Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, te Grad Poreč-Parenzo i općine Poreštine, koje su  pomogao u sufinanciranju, zajedno s općinama Poreštine.

-Grad Poreč je sufinancirao nabavu novog vozila Hitne i prije dvije godine i drago mi je da smo to još jednom mogli ponoviti, a i dalje ćemo nastaviti investirati u nadstandard hitne medicinske pomoći. Vrijednoj ekipi Hitne, jedno veliko, neizmjerno hvala na svemu. Vjerujem da će im ovo vozilo pomoći da još bolje funkcioniraju, ali isto tako im želim da imaju što manje posla, rekao je gradonačelnik Peršurić.

-Drago mi je što smo uspjeli doći do još jednog vozila za našu ispostavu Poreč, jer bez dobrog alata nema niti dobre pomoći, želimo da naš pacijent bude siguran, da brzo dođemo do njega i da možemo raditi sve neophodne postupke za spašavanje ljudskih života, a tu nam je osnova dobro vozilo, koje će našeg pacijenta, a i naše osoblje dobro i sigurno voziti, rekla je Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ i zahvalila se na pomoći Grad Poreču i općinama Poreštine, kao i svim ostalim gradovima u Istri koji ih podržavaju.

Vozilo marke Volkswagen opremljeno je najnovijom opremom i kako je istaknula Antić uvijek se trude i u edukaciji i opremi pružiti najbolje. Dodala je kako je Zavod do ovog vozila došao zahvaljujući EU projektu Emergency Eurovision koji završava krajem ove godine, a kada je istarski župan poslao resornom ministru inicijativu za stvaranje prekogranične zdravstvene suradnje, koja bi trebala rezultirati da se naši pacijenti mogu liječiti u susjednim državama.  – Ali projekt je polučio i određena materijalna sredstva koja smo uložili u ovo vozilo. Vozilo košta 1,2 milijuna kuna s ukupnom opremom. Zavod je napravio plan obnove cijelog voznog parka za Istru, ove godine su stigla četiri vozila, a za iduću godinu planiramo tri, zaključila je Antić. Zahvalnicu je Gradu Poreču za pomoć ovom prilikom uručio Amil Balić, voditelj porečke Ispostave.

Inače, sufinanciranje novog vozila Hitne nastavak je ulaganja u zdravstveni nadstandard građana Poreča i okolice. Podsjetimo, Grad Poreč-Parenzo je najvećim dijelom, te uz potporu općina Poreštine i njihovih TZ-a, ove godine sufinancirao nadstandard hitne medicinske pomoći tijekom cijele godine, sa ukupnim iznosom od 753 tisuće kuna. S Turističkom zajednicom Poreča na proljeće sufinancirao je nabavu mobilnih respiratora, vrijednih 224 tisuća kuna. Osim toga, Grad Poreč-Parenzo redovito financira najam stanova za liječnike i zdravstvene djelatnike koji su potrebni u Poreču, te redovito kupuje potrebne aparate i opremu za ambulante porečkog Doma zdravlja – prije dvije godine EMNG aparat za fizikalnu medicinu, opremu za sanitetsko vozilo, a lani dijagnostički ultrazvučni uređaj za ginekološku ambulantu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email