Ljeto u Funtani

Gradsko vijeće Grada Poreča izglasalo novi set mjera pomoći gospodarstvu

FB_IMG_1607379794903
23.12.2020. 11:52; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradsko vijeće Grada Poreča izglasalo novi set mjera pomoći gospodarstvu

U utorak, 22. prosinca održan je drugi dio 40. sjednice Gradskog vijeća Poreča u elektroničkom obliku, u skladu s mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa, te naputcima Ministarstva uprave.

Na sjednici je sudjelovalo 10, od ukupno 17 vijećnika. Uz rebalans proračuna za 2020. godinu, izglasan je i zaključak za novi set COVID mjera za pomoć gospodarstvu Poreča, ugostiteljima i poduzetnicima.

Novi set mjera je:

  1. Zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Poreča-Parenzo kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, nakon 1. prosinca 2020. godine u određenom
    periodu onemogućen rad, za taj će se period osloboditi obveze plaćanja ugovorene zakupnine u cijelosti.
  2. Ugovorena mjesečna zakupnina (bez PDV-a) za poslovne prostore u vlasništvu Grada Poreča-Parenzo umanjit će se za razdoblje od 01.01.2021. godine do 31.01.2021. godine za 50%, te će se produljenje ove mjere razmatrati iz mjeseca u mjesec do normalizacije poslovanja i prestanka otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih posebnim okolnostima u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
  3. Korisnicima javnih površina koji su obveznici poreza na korištenje javnih površina odobrit će se potpore u uvjetima posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19 kao kompenzacijske mjere s ciljem smanjenja porezne obveze korisnika javnih površina nastale u 2021. godini.

Kao i od samog početka krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, Grad Poreč-Parenzo prilagođavat će mjere za pomoć gospodarstvu ovisno o razvijanju situacije kao i kroz konzultacije s lokalnim gospodarstvenicima, te u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima.

Print Friendly, PDF & Email