NEWS
VALFRESCO sredina

Radionica fotografije za osobe s Downovim sindromom održana u Sondi

2022-05-20_17h47_32
20.05.2022. 17:57; ; Početna / Kultura / Radionica fotografije za osobe s Downovim sindromom održana u Sondi

Na radionici su prisustvovali sudionici iz Udruge „Hoću-Mogu“ (Pazin, Hrvatska) i Centra DADI (Padova, Italija), a ista će biti popraćena prigodnom izložbom.

U svibnju 2022. Studio Sonda u Vižinadi, u sklopu programa svog Kreativnog Centra, organizirala je radionicu fotografije za osobe s Downovim sindromom. Cilj radionice bio je polaznicima prenijeti osnovna znanja o fotografiji, a po njenom završetku napravljeni su portreti svakog sudionika koje će biti moguće razgledati u Sondi, u Vižinadi, gdje će se održati i otvorenje izložbe u subotu 21. svibnja, s početkom u 14 sati.

Izložba u Sondi bit će dostupna za razgled široj javnosti tijekom narednih tjedan dana, a ulaz je besplatan.

Kao doprinos podizanju kvalitete njihova života i svakodnevnih aktivnosti, radionica je osmišljena u cilju povezivanja osoba s teškoćama u razvoju, ali i kako bi im se pružile dodatne prilike da ostvare svoje potencijale te aktivno provode slobodno vrijeme. Inicijativu Sonde prepoznale su Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću-Mogu“ iz Pazina, osnovana od strane roditelja djece s teškoćama u razvoju s područja cijele Istarske županije te Centar DADI za djecu i mlade s Downovim sindromom iz Padove.

Udruga „Hoću-Mogu“ u dosadašnjem radu prepoznatljiva po uvođenju novih metoda, programa i inicijativa za djecu s teškoćama u razvoju, ali i po provođenju projekta „Samostalnost je naša budućnost“ kojim se potiče i educira mlade s teškoćama u razvoju za što samostalniji život. Kako bi podržali svako dijete na njegovom razvojnom putu, aktivno djeluje i Centar DADI iz Padove koji provodi globalno prepoznatljive projekte koji, između ostalog, obuhvaćaju i kreativne radionice, kazališne i glazbene aktivnosti te javnosti približavaju tematiku Downovog sindroma uz istovremenu želju da iskustvom i radom doprinesu i hrvatskoj Down zajednici, pa često pružaju podršku udruzi „Hoću-Mogu“, s kojom redovno surađuju. U Centru DADI posebno su ponosni na posljednji projekt DADI Home, novootvoreni hotel kojim u potpunosti upravljaju osobe s Downovim sindromom.   

Radionicu fotografije vodili su Sean Poropat i Jelena Fiškuš, kreativni direktori Studija Sonda, nezavisnog kreativnog studija za dizajn i komunikacije iz Vižinade koji je organizirao cijelo događanje uz organizacijsku podršku Udruge Sonda za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice.

Radionica se održala u zgradi čiju je gradnju sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta – više o samo projektu pogledajte putem poveznice: PROJECT FIRST – Fotografije Izdavaštvo Regionalni Studio.

Sve informacije o radionici pronađite na www.sonda.hr.


Studio Sonda međunarodno je nagrađivan kreativni studio za dizajn i komunikacije koji je do sada osvojio čak 128 domaćih i međunarodnih nagrada za kreativnost i učinkovitost u oglašavanju.  Zajedno s kolegama, lokalnom zajednicom, poslovnim partnerima i klijentima,  u inspirativnoj autentičnoj sredini središnje Istre stvara globalno relevantne brendove, proizvode, projekte i programe koji imaju realan tržišni uspjeh, a prije svega uvijek povezuju i stvaraju bolje društvo.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna