Gužva na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu

IMG-20220520-WA0005
20.05.2022. 17:54; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Gužva na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu

Više od 200 budućih studenata posjetilo je s veseljem i nestrpljenjem iščekivani Dan otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa ponovo održao uživo. Posebno veseli činjenica što su ovi mladi ljudi već na samom uvodnom predavanju pokazali osviještenost o važnosti kineziologije kao jednog od najvažnijih društveno odgovornih područja, te tako nakon stresnog pandemijskog razdoblja dali jednu novu nadu u promjenu loših životnih navika.

Budući studenti uz edukativno predavanje imali su prilike pod stručnim vodstvom obići jedan od najtraženjih hrvatskih fakulteta te se upoznati sa svim njegovim zanimljivostima, ali i potencijalnim  zadacima provjere motoričkih znanja s kojima se mogu susresti na ovogodišnjem razredbenom postupku.

„Svake godine organiziramo Dan otvorenih vrata kako bismo potencijalne studente informirali o svemu što ih može očekivati na razredbenom postupku. Naš fakultet je jedan od onih koji osim uspjeha u srednjoj školi i na maturi, prilikom upisa zahtjeva i određenu kvalitetu rezultata na samom razredbenom postupku, koji se sastoji od demonstracija motoričkih znanja i devet različitih sportova ili grupacija sportova i plivanja što je neophodno kako bi se mogla pratiti nastava. Protekle dvije godine Dan otvorenih vrata zbog pandemije smo održali online, a ove godine napokon smo ponovo ugostili buduće studente što nas iznimno veseli.„ – istaknuo je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Krističević.

U moru informacija i želja Kineziološki fakultet drugačiji je od drugih zbog čega je već nekoliko godina zaredom pri vrhu najpopularnijih fakulteta. Mladima nudi mogućnost da postanu stručnjaci u procesima vježbanja u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, kineziterapiji i zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnosti, s aktivnim i rekreativnim sportašima na područjima kondicijske pripreme, fitnesa, sportske rekreacije, raznim sportovima, te u sportskom menadžmentu.

Uz sveučilišni studij, na kojem se studenti obrazuju za budući neposredni rad u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja, Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta u svojim studijskim programima sadržava sveobuhvatan program za izobrazbu trenera, koji svojim stručnim znanjem doprinose sportskim klubovima timskih i individualnih sportova, te sportskoj rekreaciji, fitnesu i kondicijskoj pripremi sportaša i nesportaša.

Priliku da se pridruže brojnim hrvatskim uspješnim kineziolozima budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku. Prijave za studij vrše se elektroničkim putem www.postani-student.hr te predajom potrebne dokumentacije preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet do 10. lipnja. Razredbeni postupak za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Kineziologija održat će se 4. i 5. srpnja, a za preddiplomski stručni studij Izobrazbe trenera 28. lipnja.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email