NEWS

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar raspisuju FOTONATJEČAJ MONTRAKER 2022.

Labor Durus jpeg 300 dpi
foto: Denisa Gržetić
23.08.2022. 10:25; ; Početna / Obavijesti / Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar raspisuju FOTONATJEČAJ MONTRAKER 2022.

Natječaj se organizira kao dodatni program međunarodne studentske kiparske škole Montraker koja se održava od 29. kolovoza do 10. rujna 2022. godine. Škola je nastala kao platforma za praktičan rad studenata likovnih akademija u smjeru kiparstva. Od 1991. godine nastalo je više od stotinjak skulptura u kamenu koje su postavljene u Vrsaru i okolici.

Natjecatelji mogu birati između dviju tema:

Skulptura u nastajanju

Fotografiraju se sudionici 31. međunarodne studentske kiparske škole Montraker koji će od 30. kolovoza do 11. rujna stvarati skulpture u kamenu u istoimenom kamenolomu u Vrsaru. Radno vrijeme studenata je 8 – 12 i 16 – 19 sati svakim danom osim nedjelje.

Skulptura u prostoru

Fotografiraju se skulpture koje su nastale od 1991. godine u radu međunarodne studentske kiparske škole Montraker i koje su postavljene u javni prostor Vrsara. Naglasak je na odnosu skulpture i prostora oko nje. Kartu Vrsara s obilježenim lokacijama skulptura natjecatelji mogu zatražiti u uredu Turističke zajednice Općine Vrsar.

Svaki natjecatelj može prijaviti do tri fotografije. Fotografije se šalju digitalno e-poštom na [email protected] najkasnije do 18. rujna 2022. godine. U naslovu e-poruke obavezno napisati ZA FOTONATJEČAJ MONTRAKER 2022.

Pri prijavi treba upisati sljedeće podatke:

  • Ime i prezime, adresu, broj telefona i nazive fotografija.
  • Fotografije za prijavu ne smiju prelaziti 500 kb po fotografiji.

 

Pristigle fotografije pregledat će žiri u sastavu:

  • Vilma Bartolić, povjesničarka umjetnosti,
  • Sebastijan Vojvoda, akademski slikar i
  • Andi Bančić, profesor likovne kulture.

 

Žiri će odabrati tri najbolje fotografije koje će dobiti slijedeće nagrade: 

  1. nagrada: 3.000 kn
  2. nagrada: 2.000 kn
  3. nagrada: 1.000 kn

 

Žiri će napraviti i uži izbor fotografija koje će biti izložene na izložbi u rujnu 2023. godine u sklopu programa međunarodne studentske kiparske škole Montraker.

Organizatori si osiguravaju pravo korištenja nagrađenih fotografija u propagandnim materijalima te se obavezuju navesti ime autora pri svakom objavljivanju.

Dodatne informacije mogu se zatražiti na adresi e-pošte [email protected] i broju telefona 091 431 59 59 (zvati 8 – 15 sati).

Print Friendly, PDF & Email