NEWS

Završena 25. sezona dječjeg ljetnog kampa

12svi
23.08.2022. 11:22; ; Početna / Slider / Završena 25. sezona dječjeg ljetnog kampa

O nizu svakodnevnih aktivnosti tokom protekla dva mjeseca redovito smo obavještavali javnost putem naše Facebook stranice, u subotu je spuštena zastava kampa a priču završavamo s osnovnim podacima koji oslikavaju kako je bilo moguće u dva mjeseca na dvije lokacije kroz dvotjedni program kampa uključiti 549 djece, neke u više od jedne smjene a nekolicinu u sve četiri. Bilo nam je ovo jubilarno, 25. izdanje kampa. Četvrt stoljeća je iza nas! Posao koji radimo očito je neophodan u našoj zajednici i važan roditeljima koliko i djeci.

Kamp vodi, koordinira sve aktivnosti, voditelje i asistente, obavlja nabavku, priprema ugovore za voditelje i asistente, dogovara izlete, kontaktira donatore….. riječju, hrpu posla obavlja samo jedna osoba – Gabrijela Močibob. Dok traje kamp, dan nema radno vrijeme, roditelji se javljaju porukama u sva doba, pa i iza ponoći. 

Na gradskom kupalištu aktivnosti i voditelje koordinirale su Nataša Bayer i Klaudija Ilinčić, svaka pola radnog vremena, od četvrt do šest do nerijetko četiri i pol.

S djecom je radilo 25 voditelja/ica i asistenata/ica, od kojih mnogi više od jedne smjene.  Antonela Kotarac odradila je sve četiri. U svakoj smjeni imali smo po 13 voditelja i asistenata, a u četvrtoj smjeni smo na Picalu imali i Tamaru koja je došla učiti volontirati u radu s djecom. U rad s djecom volonterski se i ove godine uključio Igor Ostojić: u sve četiri smjene na obje lokacije poučavao je djecu kodove sigurnosti na moru. Djeca su lani jako dobro primila tjedni košarkaški trening, pa nam je i ove godine redovito dolazio volonterski trener košarke.

Da bi se program uopće dogodio zaslužni su Grad Poreč za financijsku potporu i Valamar koji nam je već treće ljeto ustupio igraonicu hotela Pinije i koji nam godinama priprema top

li obrok.

Osim njih imamo dugu listu donatora koji su svaki na svoj način pomogli da program kampa bude bogatiji i da djeci bude zabavnije. Navest ćemo ih abecednim redom: Autoservis GT, Dino park, Forex, Foto Bruna, Gradsko društvo Crvenog križa Poreč, Histris, Istralandija, Košarkaški klub Poreč, Ljuština Trans, Ski lift, Vita Leva.

Hvala svima koji su se uključili i pomogli ostvariti za porečku djecu program za još jedno nezaboravno ljeto u kampu.

I k litu!

DND

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email