Prvo izdanje porečkog Festivala sladoleda, GELATO PARK oduševilo sve generacije (foto)

071 mpp
01.07.2024. 14:50; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Prvo izdanje porečkog Festivala sladoleda, GELATO PARK oduševilo sve generacije (foto)

Posebno uređen Park Olge Ban na porečkoj Peškeri ovog je vikenda bio domaćin najslađe manifestacije ove sezone  – Gelato Park – prvog festivala sladoleda u Istri. Premijerno izdanje manifestacije privuklo je jako velik broj posjetitelja svih generacija – bebe, djeca, roditelji, nonići, domaći i turisti – svi su uživali u sladoledima, zabavnom programu i prekrasnom ambijentu parka.

Od klasičnih okusa čokolade i vanilije do kombinacija lavande, limuna, kikirikija, svojim su se sladoledima predstavile tvrtke Aroma Global 3 d.o.o. iz Zagreba, Sladka kuglica d.o.o. iz Pazina, Pomaj Gelato d.o.o. iz Pule, Storia Gelato iz Rijeke, Gusto Amore iz Poreča, i tvrtka Ledo, poznati proizvođač sladoleda i ostalih smrznutih proizvoda, koja je prepoznala važnost manifestacije te je već u prvoj godini podržala festival u funkciji sponzora. L’Aurora Pisak d.o.o. iz Vrsara predstavili su srodne proizvode koji su se odlično uklopili u festival. Oni su u ponudi imali ledene granite, slushy slasticu i bubbletee.
Osim sladoleda, tijekom tri dana manifestacije posjetitelji su mogli uživati u programima za djecu i odrasle, od raznih zabavnih sadržaja, animacija, plesnih nastupa lokalnih poznatih udruga, dječjih radionica i igraonica, face panitinga, raznih igara i edukativnih sadržaja kroz kreativan rad, pa sve do koncerata.

Djeca su se mogla okušati u radionici žongliranja, a bilo je i plesnih predstava porečkih MOT08 i USB-a, čarobni štulaši koji su mamili osmjehe svih prisutnih, dječje predstave „Žuti kišobran“ i „Birikina“ te brojne druge zanimljivosti. Vrhunac svake večeri bio je prigodni koncerti za sve generacije, pa tako u petak nastupila je grupa Febra, u subotu Mia Dimšić i bend, a u nedjelju grupa Top of the Pops. U nedjelju najmanje je posebno obradovao dnevni vatromet.

Osim animacija i zabave, u posebnom sadržaju Gelato Parka veliku pažnju je privukao besplatan Photobooth Bus Pablo u kojem je stvoreno mnogo prekrasnih uspomena, ali i brojni drugi photopointovi koji su poslužili kao prekrasna kulisa za uspomenu s festivala.

Festivalu su se pridružili i porečki ugostitelji koji su u svojim objektima nuditi određene sladolede po akcijskoj cijeni. To su bili: Il gelato di Salvatore, Gelateria Venti 22, Gelateria Dolce Vita, La Plage bar i Bubble Planet.

Zahvaljujemo svim sudionicima i sponzoru Ledu, naglašavajući važnost njihove podrške u realizaciji prvog izdanja festivala. Ovo prvo izdanje Gelato parka pokazalo nam je potencijal Parka Olge Ban kao nove lokacije za manifestacije, a odlične reakcije i veliki broj posjetitelja putokaz su nam da ovaj slatki festival pretvorimo u tradicionalan.“ – rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.

Print Friendly, PDF & Email