NEWS
valfresco

Prvi Umag Night Run okupio 500 trkača i pružio nezaboravan događaj

Umag Night Run (3)
10.06.2018. 11:02; Učitavanja: 444; Početna / Lifestyle / Zabava / Prvi Umag Night Run okupio 500 trkača i pružio nezaboravan događaj

Umag je u subotu bio domaćin prvog noćnog trkačkog partyja koji je po prvi puta organizirao Klaster Sjeverozapadne Istre. Gotovo 500 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine te iz dalekih Islanda i Ukrajine uživalo je na prvom Umag Night Runu, koji je već u svom premijernom izdanju ponudio puno više od samog trčanja.

Uz sjajan ambijent koji pruža turistički kompleks Stella Maris profesionalci, rekreativci pa i cijele obitelji, trčali su uz popularni stadion Gorana Ivaniševića pokraj samog mora i uživali u jedinstvenom ugođaju. Organizatori su se pobrinuli da već i samo zagrijavanje protekne u veselom raspoloženju pa je party počeo i prije starta uz odličnu glazbu, ali i stručno vodstvo. Glazba se nastavila i tijekom cijele utrke pa je trčanje bilo zanimljivije uz popularne svjetske i domaće hitove, a trkače su dočekali i brojni efekti iznenađenja na stazi.

U ovakvoj sjajnoj atmosferi pobjedu na prvom Umag Night Runu odnijeli su Danijel Fak u muškoj i Andreja Dobnikar u ženskoj konkurenciji na 5 kilometara dok su na dionici od 10 kilometara najbrži bili Ivan Kernjus kod muškaraca te Andrea Tuđa kod žena. Nagrade su im pred mnogobrojnom publikom dodijelili poznata voditeljica Nevena Rendeli, koja je i sama sudjelovala u utrci i Ivan Belušić, zamjenik gradonačelnika Grada Umaga.

Osim poznatih trkača i zaljubljenika u ovaj sport u utrci su sudjelovali i članovi trkačkih i atletskih klubova te sve popularnija Škola trčanja Umag i Olimpik klub.

Ovom utrkom Umag je još jednom pokazao zašto je ponosni vlasnik titule Europskog grada sporta za 2018. godinu, a koliko ovaj grad živi i voli sport dokazao je i veliki odaziv lokalne zajednice koji su pružali sjajnu navijačku podršku svim trkačima, ali i sudjelovali u popratnim sadržajima poput Kids Runa te pasta i koktel after partyja u Goldfish beach baru. Svi sudionici utrke, zajedno s navijačima, zabavljali su se do dugo u noć.

Istra je s Umag Night Runom dobila još jedan događaj koji će pamtiti svi koji su sudjelovali, a ujedno je i poziv za sve ostale da se pridruže sljedeće godine.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email